Τον λένε Κάμπι Λάμε (Khaby Lame) και ξαφνικά είδε τον εαυτό του από ένα παιδί φτωχών σενεγαλέζων μεταναστών που διαμένει στο Τορίνο να μεταμορφώνεται αίφνης (δηλαδή μέσα σε 15 μήνες) στον αδιαφιλονίκητο «πρίγκιπα» του TikTok με προοπτική εντός μερικών εβδομάδων ή μηνών να γίνει ο αδιαφιλονίκητος «βασιλιάς» του σε παγκόσμια κλίμακα.
Ο 21χρονος είναι ο πλέον δημοφιλής TikToker στην υφήλιο, με πάνω από 149,5 εκατ. ανθρώπους για «ακολούθους» καθώς ξεπέρασε και τη μέχρι πρότινος πρώτη Τσάρλι Ντ’ Αμέλιο, μια 17χρονη μπαλαρίνα από το Κονέτικατ των ΗΠΑ.

Πώς το κατάφερε αυτό; Ο Κάμπι γυρίζει μερικά απλά βίντεο με το κινητό του, βίντεο σύντομα και (κυρίως) βωβά καθώς ο ίδιος δεν καταδέχεται να προφέρει ούτε μία λέξη, καθώς όπως αναφέρει «η σιωπή είναι μία διεθνής γλώσσα, εάν θέλεις να επικοινωνείς με όλους δεν χρειάζεται να μιλάς».
Το «κόλπο» του έχει τρομερή απήχηση και δεν είναι τυχαίο ότι σαρώνει και στο Instagram.
@khaby.lameFacciamo le cose al contrario su 🤣Let’s do everything backwards. 🤣##learnfromkhaby ##LearnWithTikTok ##ImparaConTikTok♬ suono originale – Khabane lame
Ο Λάμε, που ζει στο Κιβάσο, ένα προάστιο του Τορίνο της Ιταλίας, ισχυρίζεται ότι άνοιξε τον λογαριασμό του στο TikTok τον Μάρτη του 2020 γιατί «δεν ήξερε πώς να περάσει την ώρα του κλεισμένος στην καραντίνα». Τότε ήταν που του ήρθε η ιδέα να ανεβάζει βίντεο όπου ουσιαστικά διακωμωδεί τα διάφορα κόλπα, τα λεγόμενα life hacks, που υποτίθεται ότι κάνουν τη ζωή μας πιο εύκολη.
Στο εκάστοτε σύντομο βίντεο, ο Κάμπι δείχνει πρώτα το κόλπο από τον influencer και στη συνέχεια κάνει κάτι δικό του, με μια έκφραση ματαιότητας στο βλέμμα του αποδεικνύοντας πόσο άχρηστο είναι στην πραγματικότητα το δήθεν «κόλπο» και καταλήγοντας να κάνει πάντα την ίδια κίνηση με τα χέρια του, σε στυλ «να, παιδιά, έτσι γίνεται, δεν χρειάζεται κόπο, χρειάζεται τρόπο» ή «Ορίστε! Είναι πιο εύκολο απ’ όσο φανταζόσουν!»
@khaby.lameAll right, just let me brush my teeth.🤣Ok fatemi lavare i denti!! 🤣 50 million followers Thanks!##learnfromkhaby ##ImparaConTikTok ##LearnWithTikTok♬ suono originale – Khabane lame
Κάπως έτσι έχει καταφέρει να κερδίσει πάνω από 84 εκατομμύρια ακολούθους στο προφίλ του, είτε δείχνοντας ότι είναι ανόητο να καθαρίζεις μια μπανάνα με ένα μαχαίρι, να ξεφλουδίζεις ένα αγγούρι με… τα δόντια σου ή να φτιάξεις μια ειδική λαβή για την οδοντόβουρτσά σου, όταν μπορείς να βουρτσίσεις τα δόντια σου με τον απλό, καθημερινό τρόπο.
Στην (δεύτερη) πατρίδα του τον συγκρίνουν με τον Μπάστερ Κίτον, που έκανε σπουδαία καριέρα ως ο απόλυτος αστέρας του αμερικανικού βωβού κινηματογράφου. «Δεν τον ξέρω τον Μπάστερ Κίτον», λέει ο ίδιος, «εμένα μου αρέσει ο Γουίλ Σμιθ και ο Ομάρ Σάι».
«Αυτό που επιθυμώ είναι να κάνω τους άλλους να διασκεδάζουν και να γελάνε», δηλώνει ο ίδιος μιλώντας στα ιταλικά ΜΜΕ, αν και όπως έχει καλά κατά νου, πλέον δεν είναι ένας απλός χρήστης αλλά ένας διαδικτυακός σελέμπριτι, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Και συνεπάγεται πολλά, κυρίως σε οικονομικό επίπεδο, καθώς πλέον η περιουσία του έχει πλέον ξεφύγει δεδομένου ότι ορισμένες του αναρτήσεις του αποφέρουν μέχρι και 750.000 δολάρια η κάθε μία. Ενδεικτικό είναι ότι η Hugo Boss που πέτυχε μια πολύ καλή τιμή, του πρόσφερε για μία μόνο ανάρτηση 450.000 δολάρια!
Ο Κάμπι, πάντως, δεν είχε καθόλου εύκολη ζωή: έφτασε με την οικογένειά του στην Ιταλία το 2001 από το Ντακάρ της Σενεγάλης όταν ήταν μόλις ενός έτους. Αρχικά έζησαν σε ένα συγκρότημα εργατικών κατοικιών στα περίχωρα του Τορίνο και παρ’ όλη την φτώχεια της οικογένειας Λάμε, ο ίδιος παραδέχεται ότι δεν έγινε μάρτυρας και δέκτης ρατσιστικών συμπεριφορών: «Όλοι ήταν πολύ ευγενικοί μαζί μου». Και, όπως φαίνεται, θα συνεχίσουν να είναι, μετά την απίστευτα μετεωρική άνοδο της «μετοχής» του στο «χρηματιστήριο» του TikTok.

















































