Όταν τα παιδιά μιλούν, οι… μεγαλύτεροι οφείλουμε να σιωπούμε. Οι παιδικές επιθυμίες βρίσκουν και φέτος θέση στη MP και τα γράμματα των μαθητών προς τον Άγιο Βασίλη μαρτυρούν ότι υπάρχει ακόμη ελπίδα. Κοινή συνισταμένη η προτροπή προς τον στρουμπουλό κύριο με τα κόκκινα να φροντίσει πρώτα τα παιδιά που έχουν ανάγκη προερχόμενα από χώρες με πολέμους, μετά τα παιδιά μεταναστών (αν δεν το θυμάστε, κάθε φορά που κάνετε διαχωρισμό ανάμεσα σε πρόσφυγες και μετανάστες, να ανατρέχετε σε αυτές τις σελίδες και βέβαια να θυμάστε ότι και οι Έλληνες διαβαίνουν τον δρόμο της οικονομικής μετανάστευσης) και βέβαια τα παιδιά οικογενειών που έχασαν τις περιουσίες τους από τη φωτιά στο Μάτι και τις πλημμύρες στη Μάνδρα. Στις παιδικές καρδιές χωρούν όλοι. Ευκαιρία να πάρουμε μαθήματα από μαθητές σχολείων της περιοχής και να νιώσουμε τόσο γεμάτοι που σκέφτονται τόσο αλληλέγγυα…

Δείτε το μέρος 1 εδώ

Αγαπητέ Άγιε Βασίλη,

Τα Χριστούγεννα είναι η γιορτή της αγάπης. Φέτος δε θέλω κάτι, παρά αγάπη στις οικογένειες όλου του κόσμου. Τελευταία βλέπω πολλές ειδήσεις, διότι ανησυχώ για τον τόπο στον οποίο ζούνε κι άλλα παιδιά σαν εμένα, μόνο που δεν ζούνε τόσο ευτυχισμένα. Βλέπω πολλούς οδυνηρούς θανάτους και φωτογραφίες ψυχρές που απορώ πώς το διαπράττουν. Σε παρακαλώ, το δώρο μου θέλω να είναι έστω και ένα μικρό δέντρο, στολίδια, λαμπάκια ή κάτι που να μπορεί να κάνει αυτά τα παιδάκια να γελάσουν και να δώσει λίγο νόημα και κουράγιο στις ζωές τους. Επίσης, φέτος, σε λίγες μέρες, θα γεννηθεί το ακόμα πιο μικρό αδερφάκι μου, το οποίο θέλω να το κάνεις να γεννηθεί υγιέστατο και να κάνεις τη μαμά μου σύντομα καλά, κι εγώ σου υπόσχομαι ότι θα του δώσω όσο περισσότερη αγάπη μπορώ!

Με αγάπη,
Αθανασία Ρήγα
Α’ Γυμνασίου Mαραθώνα


Αγαπημένε μου Αϊ Βασίλη,

Φέτος δε θα ήθελα να σου ζητήσω δώρο, παρά μόνο να έχουν όλοι οι άνθρωποι στον κόσμο υγεία, αγάπη και δουλειά. Α! Και κάτι άλλο. Να σταματήσει πια η βία και η κακομεταχείριση των ζώων, γιατί όλα αυτά τα αθώα πλασματάκια ταλαιπωρούνται με διάφορους τρόπους, με αποτέλεσμα να τραυματίζονται σοβαρά, να χάνουν τη ζωή τους και πολλά είδη να έχουν εξαφανιστεί. Για όλα αυτά φταίει η συμπεριφορά κάποιων τρελών και αμόρφωτων ανθρώπων. Πρέπει πλέον, όλοι οι άνθρωποι να μάθουν να συμπεριφέρονται σωστά.

Με πολλή αγάπη,
Ζωή Γκιργκέτσου
Δ’ Δημοτικού Τύμβου Μαραθώνα


Αγαπημένε μου Άγιε Βασίλη,

Φέτος τα Χριστούγεννα δε θα ήθελα κάποιο υλικό αγαθό, γιατί είμαι ικανοποιημένη από όσα έχω. Λοιπόν, αυτό που θέλω είναι να πραγματοποιήσεις όλες τις ευχές όλων των παιδιών που δεν έχουν ούτε παιχνίδια ούτε οικογένεια. Γι’ αυτό, σε παρακαλώ, κάνε χαρούμενα όλα αυτά τα παιδιά που ταλαιπωρούνται καθημερινά από ένα σωρό δυσκολίες και προβλήματα. Σε παρακαλώ δώσε τους λίγη χαρά! Επίσης, θέλω να σου ζητήσω κάτι ακόμα… Ξέρω ότι δε θα γίνει πολύ εύκολα, αλλά εγώ πιστεύω με όλη μου την καρδιά σε σένα και πιστεύω ότι θα το καταφέρεις. Με λίγα λόγια θέλω να ευχηθώ να σταματήσουν όλοι οι πόλεμοι και όλοι οι άνθρωποι να είμαστε αγαπημένοι.

Με πολλή αγάπη,
Ιωάννα-Μαρία Λουκάτου
Α’ Γυμνασίου Νέου Βουτζά


Αγαπητέ Αϊ Βασίλη,

Φέτος τα Χριστούγεννα δε θέλω να σου ζητήσω παιχνίδια και κινητά, όπως τα υπόλοιπα παιδιά στον κόσμο. Θα ήθελα να προστατεύεις εμένα και την οικογένειά μου. Επίσης, θέλω να παρέχεις, αν μπορείς, υγεία κι ευτυχία στον κόσμο.
Τέλος, θα ήθελα όλες οι οικογένειες του κόσμου να περάσουν τα φετινά Χριστούγεννα με αγάπη.

Δήμητρα-Μαρία Κατσαγώνη
Α’ Γυμνασίου Mαραθώνα


Αγαπημένε μου Άγιε Βασίλη,

Επιτέλους ήρθε η αγαπημένη μου εποχή. Περίμενα τόσο καιρό να σου πω τι με απασχολεί και θέλω να αλλάξει, άμα γίνεται. Βλέπω τον τελευταίο καιρό στην τηλεόραση διάφορες καταστροφές που γίνονται στις γειτονικές μας χώρες. Με στεναχωρεί που ακούω κάθε μέρα ότι κάτι έγινε και χάνονται άδικα συνάνθρωποί μας. Γι’ αυτό φέτος θα σου ζητήσω να μπει ωραία για όλο τον κόσμο και να μάλλες καταστροφές και θύματα ο νέος χρόνος! Επίσης, άμα γίνεται, θέλω να περάσουμε αξέχαστες στιγμές με την οικογένειά μου. Αυτά για φέτος…

Με πολλή αγάπη,
Δέσποινα Λέκκα
Α’ Γυμνασίου Νέου Βουτζά


Αγαπημένε μου Άγιε Βασίλη,

Οι γιορτές πλησιάζουν, το κρύο έρχεται! Φέτος για τα Χριστούγεννα εύχομαι όλοι οι άνθρωποι να είναι υγιείς και όλοι να έχουν τη ζεστασιά που χρειάζονται. Θα ήθελα η οικογένειά μου να είναι υγιέστατη και όλα τα αδέσποτα ζώα να βρουν κι αυτά την οικογένεια και την αγάπη που τους αξίζει. Επίσης, θέλω φέτος να είμαι γύρω από τους ανθρώπους που αγαπάω. Δε θα μου είναι τόσο μεγάλο πρόβλημα αν δε μου φέρεις κάτι σε υλικό αγαθό. Εάν θες, φέρε μου ό,τι είναι εύκολο για σένα.

Με αγάπη,
Στεφανία Μαμμοπούλου
Α’ Γυμνασίου Νέου Βουτζά


Αϊ μου Βασίλη,

Θα ήθελα να σου πω να σταματήσεις την κακομεταχείριση των ανθρώπων, αλλά και των ζώων. Πολλά ζώα ήδη έχουν εξαφανιστεί. Αϊ Βασίλη, το ξέρω ότι δεν υπάρχεις, παρά μόνο σαν Άγιος, αλλά δεν με πειράζει, γιατί πάντα θα είσαι στην καρδιά μου. Και τέλος, θα ήθελα να σου ζητήσω να δώσεις αγάπη στις καρδιές των παιδιών..

Ίωνας Σαραβάνος
Δ’ Δημοτικού Τύμβου Μαραθώνα


Αγαπημένε μου Άγιε Βασίλη,

Είναι παραμονή Χριστουγέννων και τέτοιες μέρες θυμάμαι πάντα την αγωνία και τη γλυκιά προσμονή για να δω το δώρο που θα μου φέρεις το ξημέρωμα της Πρωτοχρονιάς. Η παρουσία σου στα παιδικά μου όνειρα υπήρξε κίνητρο για μένα να κάνω πάντα το σωστό, και όταν δεν το κατάφερνα, να ζητάω συγγνώμη και να το διορθώνω. Τα χρόνια πέρασαν και, είτε ήμουν καλό παιδί είτε όχι, ποτέ δεν παρέλειψες να μου φέρεις το δώρο μου. Φέτος, λοιπόν, δε θέλω να μου φέρεις κάτι, αλλά να σου δώσω όλα τα παιχνίδια μου για να μπορέσουν να περάσουν ευτυχισμένα και χαρούμενα Χριστούγεννα τα υπόλοιπα παιδιά του κόσμου.

Δήμητρα Βυλτανιώτη
Γ’ Γυμνασίου Μαραθώνα


Αγαπημένε μου Άγιε Βασίλη,

Σήμερα ήρθε η ώρα και η μέρα που θα σου γράψω για το τι θα ήθελα για τα Χριστούγεννα. Θα μου άρεσε, λοιπόν, να μου έφερνες κάτι, αλλά δε θα με πείραζε και να μη μου έφερνες τίποτα. Προτιμώ να προσφέρουμε όλοι μας την αγάπη στα παιδιά που έχουν κάποιο πρόβλημα ή ζουν με δυσκολίες. Τι ωραίο που θα ήτανε να δώσουμε σε αυτά τα παιδιά τα δώρα μας για να είναι κι αυτά χαρούμενα, γιατί εμείς, άλλωστε, τα έχουμε όλα! Καλύτερα, λοιπόν, πρόσφερε κάτι σε αυτά τα παιδιά κι εμένα ξέχασέ με. Σε ευχαριστώ για όλα! Σε αγαπώ!

Με πολλή πολλή αγάπη,
Κατερίνα Κλουδά
Α’ Γυμνασίου Νέου Βουτζά


Αγαπημένη μου Αϊ Βασίλη,

Για τα Χριστούγεννα θέλω να σου ζητήσω να σταματήσεις τους ανθρώπους να κάνουν κακό στα ζώα. Οι κακοποιήσεις είναι πολλές όπως η δηλητηρίαση των ζώων, ή η εκμετάλλευση τους. Κάποιοι τα βαράνε, άλλοι τα σκοτώνουν, άλλοι τους κόβουν χέρια, πόδια, αφτιά, ακόμα και την ουρά τους. Επίσης, μερικοί τα βάζουν να γεννήσουν και μετά τα πουλάνε. Αυτό επαναλαμβάνεται ξανά και ξανά. Αϊ Βασίλη, θέλω να δώσεις σκέψη και αγάπη στους ανθρώπους, έτσι ώστε να μην ξανακάνουν κακό στα ζώα, γιατί τα ζώα δεν μας έκαναν τίποτα!!! Όμως, εμείς τους έχουμε κάνει τα πάντα.

Με αγάπη,
Φωτεινή Τσιούνη
Δ’ Δημοτικού Τύμβου Μαραθώνα

Δείτε το μέρος 3 εδώ