Μια αξιόλογη ημερίδα με θέμα το μέλι, την ισορροπημένη διατροφή και το πώς αυτή βοηθά στην πρόληψη της παιδικής παχυσαρκίας, αλλά και το άγχος που βιώνουν τα παιδιά, πραγματοποιήθηκε χθες Πέμπτη στο Μουσείο Μαραθωνίου Δρόμου.

Την εκδήλωση διοργάνωσε το μελισσοκομείο Σακαρίκου με αφορμή τον εορτασμό της παγκόσμιας ημέρας Μέλισσας.

Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο και εσωτερικός χώρος Η μέρα αυτή θεσπίστηκε από τον ΟΗΕ, γιορτάζεται στις 20 Μαϊου, με σκοπό να αναδείξει τη σπουδαιότητα των μελισσών για το οικοσύστημα και να κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου για τον φθίνοντα πληθυσμό τους παγκοσμίως.

Μπορεί να είναι εικόνα 5 άτομα

Στον χαιρετισμό της η κα Χριστίνα Σακαρίκου αναφέρθηκε στην οικογενειακή επιχείρηση που μετρά 55 χρόνια λειτουργίας και στην εξέλιξή της με την παραγωγή φυσικών καλλυντικών για πρόσωπο και σώμα.

Στην συνέχεια ο Αντιδήμαρχος Επιχειρηματικότητας κος Ευάγγελος Κυπαρίσσης συνεχάρη την προσπάθεια του μελισσοκομείου της οικογένειας Σακαρίκου και την ίδια προσωπικά τονίζοντας:

Μπορεί να είναι εικόνα 5 άτομα, άτομα που στέκονται και εσωτερικός χώρος

«H Χριστίνα είναι μια εξαίρετη μητέρα, σύζυγος αγρότη και μια νέα επιχειρηματίας. Είναι η πέμπτη γενιά μελισσοκόμου στην οικογένειά της. Ο πατέρας της, Μάρκος, της μετέδωσε όλη του την αγάπη για τη μέλισσα και τα προϊόντα της.

Στεκόμαστε δίπλα και στηρίζουμε τις προσπάθειες των νέων επιχειρηματιών του τόπου μας. Σας προσκαλώ να συμμετέχετε όλοι στο 3ο Φεστιβάλ τοπικών παραγωγών που φέτος θα διαρκέσει 30 ημέρες στον πεζόδρομο της Νέας Μάκρης(12 ημέρες) και στην παραλία του Μαραθώνα (18 ημέρες).

Η εκδήλωση συνεχίστηκε με τις πολύ ενδιαφέρουσες τοποθετήσεις των ομιλητών:

Της κας Στέλλας Βαλούρδου, διαιτολόγος-διατροφολόγος, «Οι υπερτροφές της μέλισσας¨ και «πώς η ισορροπημένη διατροφή βοηθάει τα παιδιά μας-πρόληψη της παιδικής παχυσαρκίας»

Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο, στέκεται και εσωτερικός χώρος

Του κου Δημήτρη Μίχα, προπονητή ποδοσφαίρου, κάτοχος διπλώματος UEFA B’

«Οφέλη της άσκησης για την υγεία των παιδιών μας»

Του κου Σπύρου Στάμου, εκπαιδευτικού-ψυχολόγου, με μεταπτυχιακό MSc στην σχολική ψυχολογία, «Ψυχολογία και διατροφή»

Μπορεί να είναι εικόνα 2 άτομα και εσωτερικός χώρος

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία του, ο Αντιδήμαρχος κος Χρήστος Στάμος και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Αργύρης Λάσκος, Ελένη Ανδρώνη. Οι Πρόεδροι των συλλόγων γονέων του Δημοτικού και του Γυμνασίου Μαραθώνα αντίστοιχα κα Σοφία Δημέλη και κα Κατερίνα Ανδρώνη. Η κα Σοφία Λάσκου από το τοπικό ΔΗΜΤΟ και μέλη της τοπικής οργάνωσης ΣΥΡΙΖΑ.

Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο, στέκεται και εσωτερικός χώρος