Young sexy couple have intimacy on bed. Lying together very close. Female model embrace guy. Lying with closed eyes. Sex in bed. White pillows. Sleeping

Βιβλίο με κανόνες δεν υπάρχει στο σεξ. Κάθε άτομο έχει τα δικά του turn-ons και turn-offs, τις δικές του φαντασιώσεις και προτιμήσεις, τον δικό του μοναδικό τρόπο να απολαμβάνει την ερωτική πράξη (αρκεί φυσικά να μην προσβάλλει, να μην παρενοχλεί και να μην καταπατά τα θέλω και τις ανάγκες του/της παρτενέρ του).

Υπάρχουν ωστόσο ορισμένα κοινά λάθη που τείνουν να καταστρέφουν μία από τις μεγαλύτερες απολαύσεις της ζωής και να καταλήγουν σε αυτό που κανείς δεν θέλει, αλλά λίγο-πολύ όλοι έχουμε την εμπειρία του: σε κακό σεξ.

Η Kelly Gonsalves, sex educator και σύμβουλος σχέσεων τα απαριθμεί:

Η έλλειψη ερωτισμού

Το σεξ είναι κάτι παραπάνω από το «μέσα-έξω» της σωματικής πράξης. Είναι παιχνίδι μυαλού και φλερτ, ενισχύει το πάθος, αναπτύσσει την τρυφερότητα και την οικειότητα, εξελίσσεται σε αγάπη. Όταν υπάρχει βέβαια ο κατάλληλος ερωτισμός, που πολλές φορές χάνεται στις μακροχρόνιες σχέσεις.

Πώς θα τον επαναφέρεις; Με ένα έντονο, αισθησιακό φιλί, με ένα ψιθύρισμα στο αυτί, με το να δημιουργήσεις μία ρομαντική ατμόσφαιρα με χαμηλό φωτισμό, κεριά και μουσική ή εκφράζοντάς της μία δυνατή, ιδιαίτερη ερωτική σας ανάμνηση.

Η βιασύνη

Υπάρχουν στιγμές που το πάθος είναι τόσο έντονο, που σας οδηγεί σε αυτό που πολύ λαϊκά λέμε «ένα στα γρήγορα», οπότε καλοδεχούμενη η βιασύνη και οι γρήγορες κινήσεις.

Τις περισσότερες φορές όμως, το να βιάζεσαι στο σεξ δεν λειτουργεί υπέρ σου, ούτε υπέρ της. Γι’ αυτό, πάρτε τον χρόνο σας, δοκιμάστε διάφορα και διαφορετικά προκαταρκτικά και δημιουργήστε το ερωτικό, ερεθιστικό mood που αναφέραμε παραπάνω ώστε να απολαύσετε συνολικά μία εμπειρία που ξυπνά όλες τις αισθήσεις.

Υγρασία δεν σημαίνει πάντα διέγερση

Πολλοί άντρες υποθέτουν ότι ο υγρός κόλπος είναι σημάδι διέγερσης για τη γυναίκα, κάτι που δεν ισχύει πάντα. Δεν είναι δηλαδή κανόνας για όλες τις γυναίκες.

Η ασυμφωνία διέγερσης, όπως την αποκαλούν οι ειδικοί, συμβαίνει όταν το μυαλό και το σώμα δεν συγχρονίζονται ως προς τον σεξουαλικό ερεθισμό. Για παράδειγμα, μια γυναίκα μπορεί να είναι ερεθισμένη, να έχεις διεγερθεί σεξουαλικά στο μυαλό από τα φιλιά, τα χάδια και τα λόγια σου, αλλά να μην αισθάνεται υγρασία εκεί κάτω, ή αντίστροφα. Μπορεί να είναι υγρή, αλλά να μην αισθάνεται ερεθισμένη, ότι θέλει πραγματικά να κάνει σεξ.

Όπως η υπογραμμίζει η sex expert, υπάρχουν ένα εκατομμύριο λόγοι για τους οποίους ο κόλπος μιας γυναίκας μπορεί να μη λιπαίνεται φυσικά και να χρειάζεται τη βοήθεια ενός λιπαντικού προϊόντος, παρά το γεγονός ότι η ίδια είναι σε ερωτικό mood (στρες, κακή ψυχολογία, φάρμακα, εμμηνόπαυση). Γι’ αυτό και δεν πρέπει να εκλαμβάνεται ως σημάδι έλλειψης ενδιαφέροντος.

Να έχετε manual

Όταν επαναπαύεστε σε ένα συγκεκριμένο στυλ σεξ, φυσικό και επόμενο είναι να βαλτώνετε σεξουαλικά και να εισβάλλει η ρουτίνα στο κρεβάτι και κατ’ επέκταση στη σχέση σας.

Να μην βάζεις στο παιχνίδι την κλειτορίδα

Το έχουμε ξαναγράψει: οι γυναίκες φτάνουν στην κορύφωση πιο εύκολα όταν ο άντρας βάζει στο ερωτικό παιχνίδι τα δάχτυλα ή τα χείλη ή τη γλώσσα του, προκειμένου να ερεθίσει μέσω της τριβής την κλειτορίδα. Ο κλειτοριδικός οργασμός δηλαδή είναι πιο συχνός συγκριτικά με τον κολπικό, γι’ αυτό και η διείσδυση του πέους δεν είναι προαπαιτούμενο για να απολαύσει μία γυναίκα στο απόλυτο το σεξ.

Να μην επικοινωνείτε τα θέλω σας

Η επικοινωνία είναι το ήμισυ του παντός και στο σεξ. Αν μπορείς να εκφράσεις το τι θες να κάνεις στο κρεβάτι έχεις διανύσει τη μισή διαδρομή για έναν πολύ μακρύ και ευχάριστο δρόμο. Αντίστοιχα, βέβαια, πρέπει να ακούς πολύ προσεκτικά και την άλλη πλευρά για να υπάρξει ουσιαστική επικοινωνία μεταξύ σας.

Να την πιέζεις να έρθει σε οργασμό

Δεδομένου ότι η γυναικεία κορύφωση είναι πολύπλοκη, αντιλαμβάνεσαι ότι είναι εντελώς φυσιολογικό η παρτενέρ σου να μην ολοκληρώνει κάθε φορά που κάνετε σεξ. Αυτό δεν σημαίνει ούτε ότι είναι άρρωστη, ούτε ότι δεν σε θέλει, ούτε φυσικά ότι δεν απολαμβάνει τη διαδικασία όσο και εσύ. Γι’ αυτό μην γκρινιάζεις/θυμώνεις/αγχώνεσαι.

Η σεξουαλική ηδονή έρχεται για τη γυναίκα ακόμα και χωρίς οργασμό. Κάθε γυναίκα κορυφώνει με τον τρόπο της και τη δική της συχνότητα. Φυσικά και εσύ μπορείς να τη βοηθήσεις επιστρατεύοντας την καλή σου διάθεση -το στρες και ο εκνευρισμός είναι κακοί σύμβουλοι- και την τέχνη σου στα τόσο απαραίτητα για εκείνη προκαταρκτικά.

Ψεκάστε, σκουπίστε, τελειώσατε

Το σεξ δεν τελειώνει με την εκσπερμάτιση. Το post-sex aftercare, το πώς δηλαδή φροντίζετε ο ένας τον άλλον μετά την πράξη αυτή καθεαυτή -τα φιλιά, οι αγκαλιές, η κουβέντα, το να κάνετε ντους μαζί- παίζει σημαντικό ρόλο στο συναισθηματικό δέσιμο, την ερωτική σύνδεση και το αίσθημα της ικανοποίησης.

ΠΗΓΗoneman.gr
Προηγούμενο άρθροΝέα Μάκρη: Ενδιαφέρουσα ενημερωτική ημερίδα για τη διατροφή στην παιδική ηλικία
Επόμενο άρθροΟ Τελμησσός και το ΣΕΔΜ κάνουν θεσμό τον αγώνα δρόμου ΠΕΝΤΕΛΙΚΟΝ ΜΑΡΑΘΩΝ (φωτογραφίες)