Μία ιδιαίτερα σημαντική άσκηση ετοιμότητας Πολιτικής Προστασίας πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Πέμπτης στην Ε΄ Κατασκήνωση του Δήμου Μαραθώνος, η οποία αυτή την περίοδο φιλοξενεί 365 παιδιά με αναπηρία.

Η άσκηση ξεκίνησε στις 21:30 και βασίστηκε σε σενάριο επερχόμενης δασικής πυρκαγιάς, η οποία θα καθιστούσε αναγκαία την οργανωμένη απομάκρυνση των κατασκηνωτών και των εργαζομένων από τους κοιτώνες.

Μέσα σε μόλις επτά λεπτά από τη στιγμή που δόθηκε το σήμα έναρξης, όλα τα παιδιά είχαν μεταφερθεί με ασφάλεια σε προκαθορισμένο χώρο εντός της κατασκήνωσης. Η ταχύτητα και η ομαλή ολοκλήρωση της διαδικασίας ανέδειξαν τη σημασία της σωστής προετοιμασίας, ιδιαίτερα σε μία δομή που φιλοξενεί παιδιά τα οποία, σε περίπτωση πραγματικού κινδύνου, χρειάζονται αυξημένη φροντίδα και υποστήριξη.

Η άσκηση βασίστηκε στο επιχειρησιακό σχέδιο του Δήμου Μαραθώνος για την αντιμετώπιση έκτακτης ανάγκης λόγω δασικής πυρκαγιάς και πραγματοποιήθηκε έπειτα από προηγούμενη εκπαίδευση ολόκληρου του προσωπικού.

Τον συντονισμό είχαν η εκπρόσωπος της ΠΟΣΓΚΑμεΑ Βενετία Ροκάκη, η βοηθός της Ελένη Βίγλα και οι επικεφαλής των ομάδων των συμμετεχόντων φορέων, σε συνεργασία με τη συντονίστρια της κατασκήνωσης Ελένη Βλαχάκη και τους εργαζομένους του Δήμου Μαραθώνος.

Στην άσκηση συμμετείχαν οι Πέτρος Λέος, Βασίλης Φλώρος, Κωνσταντίνος Αθανασίου, Ελευθερία Σουρή, Κωνσταντίνα Βασίλα, Μαρία Στάμου, Μιχάλης Κρυμάνδαλης, Μαρία Σκόνδρα, Αθηνά Κουτσογεωργοπούλου, Γεωργία Αργυρίου και Φωτεινή Βεργοπούλου.

Πρόεδρος της Ε΄ Κατασκήνωσης είναι ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος Κωνσταντίνος Μεταξωτός.

Σε μία περιοχή που έχει δοκιμαστεί επανειλημμένα από τις πυρκαγιές, τέτοιες ασκήσεις δεν αποτελούν μια τυπική διαδικασία. Είναι η απαραίτητη προετοιμασία ώστε, εάν εμφανιστεί πραγματικός κίνδυνος, κάθε παιδί να μεταφερθεί έγκαιρα, οργανωμένα και με απόλυτη ασφάλεια.

Προηγούμενο άρθροΚανένα ζώο μόνο στα αποκαΐδια: Οι διασώστες του ΔΙΚΕΠΑΖ στη μάχη με τη φωτιά
Επόμενο άρθροΛηστές για κλάματα: Άρχισαν να τσακώνονται μεταξύ τους μπροστά στην ταμία και μετά ζητούσαν συγγνώμη