Αγκαλιά με την άνοδο στη Γ’ ΕΣΚΑ βρίσκεται πλέον ο ΕΣΝΜ ο οποίος όχι μόνο έκανε χθες το χρέος του στο εντός έδρας μεγάλο ντέρμπι με τον Αστέρα Εξαρχείων, αλλά επικράτησε και με μεγάλη διαφορά πιστοποιώντας ότι είναι καλύτερη ομάδα από τους εξαιρετικούς, κατά τα άλλα, αντιπάλους του.

Σε ένα κατάμεστο κλειστό, παρουσία και 70 φίλων της ομάδας των Εξαρχείων, ο ΕΣΝΜ γνώριζε ότι έπρεπε να επικρατήσει με 8 πόντους και πάνω για να έχει τον πρώτο λόγο για την άνοδο. Στο πρώτο ημίχρονο είχε καλύψει οριακά τη διαφορά, ωστόσο το παιχνίδι ήταν ντέρμπι και προμηνυόταν ένα δύσκολο δεύτερο μέρος.

Οι προβλέψεις έπεσαν έξω. Ο ΕΣΝΜ πάτησε γκάζι και με τρία διαδοχικά τρίποντα αύξησε τη διαφορά και πήρε ψυχολογία. Σταδιακά κατάφερε να φτάσει στο +20 και απλοποίησε το έργο του, επικρατώντας τελικά 71-45.

Τώρα καλείται να κάνει και το τελευταίο βήμα, επικρατώντας εκτός έδρας του αδιάφορου Θριάμβου Δάφνης, για να πανηγυρίσει την επιστροφή του στη Γ’ ΕΣΚΑ.

Τρία πράγματα, άξια αναφοράς. Το πρώτο είναι η παρουσία πολλών νέων παιδιών στις εξέδρες που υποστήριξαν με θέρμη την ομάδα της πόλης και στο τέλος πανηγύρισαν με την ψυχή τους.

Το δεύτερο, είναι η παρουσία των οπαδών του Αστέρα. Ήρθαν, τραγούδησαν για μιάμιση ώρα ασταμάτητα, χειροκρότησαν την ομάδα τους παρά την ήττα, χειροκρότησαν τον ΕΣΝΜ, κέρασαν μπύρες τους παίκτες του ΕΣΝΜ και δικαίως απέσπασαν τον θαυμασμό όλων. Πριν φύγουν, δε, μάζεψαν και τα σκουπίδια τους…

Το τρίτο είναι συνδυασμός των δύο. Ότι απολαύσαμε ένα παιχνίδι με φίλους δύο ομάδων και παρότι ήταν πολύ κρίσιμο, έγινε κάτω από άψογες συνθήκες. Μακάρι να ήταν παράδειγμα και για αγώνες μεγαλύτερων κατηγοριών…

Προηγούμενο άρθροΤα ρέστα της η Μάχη την Κυριακή στο μεγάλο τοπικό ντέρμπι με τον Εθνικό Λυκίας
Επόμενο άρθρο«Δεν αυτοκτόνησε, τον δολοφόνησαν» – Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018