Ως καλοκαιρινός προορισμός που είναι και μάλιστα από τους όμορφους και κοντινούς στην Αθήνα, η Νέα Μάκρη παρουσιάζει μια ιδιαιτερότητα. Ο «πληθυσμός» της αυξάνεται δραματικά από το χειμώνα στο καλοκαίρι και βέβαια τα δεδομένα της καθημερινότητας δεν έχουν καμία σχέση από τη μία εποχή στην άλλη.

Πέρσι, αλλά και προηγούμενα καλοκαίρια βιώσαμε μια κατάσταση που μας έθετε όλους σε κίνδυνο. Και φέτος την είδαμε σε μικρογραφία, ωστόσο πήραμε ένα πρώτο δείγμα του τι μπορεί να συμβεί το καλοκαίρι αν δεν παρθούν συγκεκριμένα μέτρα.

Αναφερόμαστε στην κίνηση (που μετατρέπεται σε μποτιλιάρισμα) στους παραλιακούς δρόμους και κυρίως στην Ποσειδώνος από τον Άγιο Ανδρέα μέχρι και τη Νέα Μάκρη.

Με την περιοχή να έχει απλώς αυξημένη ροή λόγω τριημέρου, παρατηρήθηκε συνωστισμός και δυσκολία στη ροή των αυτοκινήτων. Αν γυρίσετε τον χρόνο πίσω και προσθέσετε στην εικόνα και παρκαρισμένα αυτοκίνητα και στις δύο πλευρές του δρόμου, θα αντιληφθείτε κάτι που οι πυροσβέστες επισημαίνουν από πέρσι και το φωνάζουν με κάθε ευκαιρία. Σε περίπτωση που έχουμε έκτακτη ανάγκη, υπάρχει σοβαρός κίνδυνος ο κόσμος να μην έχει τρόπο διαφυγής σε έναν δρόμο όπου τους καλοκαιρινούς μήνες επικρατεί χάος. Είτε μιλάμε για τον Άγιο Ανδρέα με τις διαδοχικές κατασκηνώσεις, είτε για το Ζούμπερι με την πολλή κίνηση, είτε για το κομμάτι προς τη Νέα Μάκρη με τον πολύ στενό δρόμο.

Η λύση είναι προφανής. Να απαγορευτεί το παρκάρισμα στην Ποσειδώνος. Ωστόσο επειδή πάντα θα υπάρχουν αυτοί που αδιαφορούν για τους κανόνες, καλό θα είναι όλη η παραλιακή οδός να εποπτεύεται και να πέφτουν κλήσεις και πρόστιμα στους παραβάτες. Καλό θα είναι λοιπόν να υπάρξει από τώρα μέριμνα ώστε το καλοκαίρι να μην τρέχουμε.

Προηγούμενο άρθροΛαρισαίος κατέβασε τον γενικό κι εγκλώβισε κλέφτες σε ασανσέρ για 2,5 ώρες μέχρι να έρθει η αστυνομία
Επόμενο άρθροΚινέζοι τουρίστες έστησαν καβγά με μπουνιές σε υψόμετρο 4.680 μέτρων για μια selfie