Κλασικές, μοντέρνες και πρωτότυπες προτάσεις για κουρέματα και ξυρίσματα σε αυτούς που ζητούν μια ανανέωση στο πρόσωπό τους

Όπως κάθε χρόνο, οι γιορτές δίνουν μια καλή αφορμή για ανανέωση, τόσο στη διάθεση όσο και στην εμφάνισή μας. Το κούρεμα, το χτένισμα, η περιποίηση του προσώπου μας αποτελούν τα βασικά στοιχεία στα οποία μπορούμε να δώσουμε το προσωπικό μας στυλ.

Πολύ σημαντική για όλα αυτά είναι η επιλογή των κατάλληλων προϊόντων. Ειδικά για το hair styling τα προϊόντα που θα χρησιμοποιήσουμε θέλουμε να είναι υδατοδιαλυτά και να δουλεύονται σε στεγνή τρίχα. Εφόσον στοχεύουμε σε μια καθαρή εμφάνιση, δίνουμε βάση στη λεπτομέρεια. Παρακάτω θα μοιραστούμε μερικά tips που θα μας βοηθήσουν να το πετύχουμε!

ΠΡΟΣΩΠΟ

• Τριμαρισμένο μούσι #BeardTrimming

Σε αυτήν την επιλογή, το κούρεμα υλοποιείται με τη χρήση μηχανής και ο σχηματισμός των γραμμών στα μάγουλα και στον λαιμό με σαπούνι φαλτσέτα ή και ξυράφι.
▶ Προσδίδει καθαρή όψη τονίζει τις γραμμές του προσώπου και συνδυάζεται άψογα με ένα μοντέρνο κούρεμα όπου επικρατούν οι σβηστές γραμμές.

• Γενειάδα #BeardGrooming

Εδώ είναι απαραίτητο να σχηματίσουμε την περίμετρο της γενειάδας με τη χρήση χτένας, μηχανής ή/και ψαλιδιού σε κάποιες περιπτώσεις. Είναι μία διαδικασία που πρέπει να γίνει ευλαβικά. Τέλος, σχηματίζουμε τις γραμμές στα μάγουλα και στον λαιμό με τη χρήση σαπουνιού φαλτσέτας ή και ξυραφιού.
▶ Η γενειάδα χρειάζεται τακτικά πλύσιμο με ειδικό σαπούνι, καλό στέγνωμα και εφαρμογή λαδιού ή κρέμας, βοηθώντας την ενυδάτωση του δέρματος.

• Παραδοσιακό ξύρισμα #CloseShaving

Αρχικά χρησιμοποιούμε pre-shave προϊόν, για να μαλακώσουμε την τρίχα και να προετοιμάσουμε το δέρμα μας. Στη συνέχεια, με μια ζέστη πετσέτα ανοίγουμε τους πόρους του δέρματος και έπειτα, δημιουργώντας αφρό από σαπούνι με πινέλο, κάνουμε μασάζ στο πρόσωπό μας. Η διαδικασία του ξυρίσματος πρέπει να ‘χει ρυθμό, ηρεμία, και να γίνεται με λεπτές κινήσεις. Τέλος, θα πρέπει να εφαρμόσουμε γαλάκτωμα και να εναποθέσουμε πάνω στην επιδερμίδα μας μια κρύα πετσέτα ή να χρησιμοποιήσουμε κρύο νερό για να βοηθήσουμε τους πόρους του δέρματος να κλείσουν. Προαιρετική αλλά επιθυμητή είναι η χρήση after-shave.
▶ Ιδανικό για όσους δεν συμβιβάζονται με κάτι λιγότερο από την απόλυτη καθαρότητα στην όψη τους.

ΚΟΥΡΕΜΑ

Τα χαρακτηριστικά και η δομή του προσώπου θα μας καθοδηγήσουν ώστε να επιλέξουμε το κούρεμα που μας ταιριάζει. Παρακάτω θα αναλύσουμε τους πιο δημοφιλείς συνδυασμούς κλασικών αλλά και μοντέρνων κουρεμάτων, ώστε να διευκολύνουμε την επιλογή σας.

• Κλασικό με καθαρές γραμμές #ClassicCleanCut

Κλασικό ανδρικό κούρεμα με έμφαση στις καθαρές γραμμές στον σβέρκο, στην περιοχή γύρω από το αυτί και στις φαβορίτες. Ένα κούρεμα για κάθε περίσταση.
▶ Ιδανικό για όσους θέλουν διακριτική και καθαρή εμφάνιση.

• Κλασικό με σβήσιμο #ClassicCleanFade

Η μοντέρνα νότα στο κλασικό κούρεμα. Δημιουργούμε ένα διακριτικό σβήσιμο στην περιοχή του σβέρκου και στους κροτάφους το οποίο ονομάζεται #TaperFade.
▶ Ιδανικό για αυτούς που η εμφάνισή τους απαιτεί καθαρότητα αλλά και σοβαρότητα.

• Μοντέρνο με σβήσιμο #SkinFade

Ένα από τα πιο δημοφιλή fade. Δημιουργείται με σαπούνι φαλτσέτα, μπορεί να συνδυαστεί σχεδόν με τα περισσότερα κουρέματα και να δώσει ιδιαίτερο στυλ.
▶ Ιδανικό για όσους θέλουν να τονίσουν τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους και να δώσουν ένταση στο κούρεμά τους.

• Παλαιάς σχολής #OldSchool

Οι αυστηρές γραμμές, τα εντυπωσιακά σχήματα και το έντονο styling είναι τα κύρια χαρακτηριστικά που συναντάμε στα oldschool κουρέματα ενώ η χτένα και το ψαλίδι αποτελούν τις βασικές τεχνικές για την υλοποίησή τους. Μπορούν να συνδυαστούν με πολλά στυλ και σε πολλές περιστάσεις.
▶ Ιδανικό για όσους τολμούν, έχουν αυτοπεποίθηση και θέλουν να ξεχωρίζουν.