Σε μια συμβολική μεν, αλλά με μεγάλη σημασία κίνηση προχώρησε ο μεγάλος νικητής του 39ου Μαραθωνίου, Χαράλαμπος Πιτσώλης.

Ο αθλητής που έκανε υπέρβαση και κατάφερε στο τέλος της διαδρομής να ξεπεράσει τον άξιο αντίπαλό του Κώστα Γκελαούζο, επισκέφθηκε την περιοχή μας και δώρισε στο Μουσείο Μαραθωνίου Δρόμου το μετάλλιο που παρέλαβε, τη στολή του και τα παπούτσια με τα οποία έτρεξε τον Μαραθώνιο.

Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο και εσωτερικός χώρος

Σε ανακοίνωσή του, ο δήμος αναφέρει:

Με μεγάλο ενθουσιασμό μαθητές γυμνασίου και λυκείου της πόλης του Μαραθώνα υποδέχτηκαν σήμερα Τετάρτη 23/11/2022 στο Μουσείο Μαραθωνίου Δρόμου, τον νικητή του 39ου Αυθεντικού Μαραθωνίου, Χαράλαμπο Πιτσώλη.

Μπορεί να είναι εικόνα 4 άτομα

Οι Αντιδήμαρχοι κ.κ Νίκος Καραγιάννης και Κώστας Μπούφης καλωσόρισαν εκ μέρος του Δημάρχου Μαραθώνος κ. Στέργιου Τσίρκα τον κορυφαίο Έλληνα Πρωταθλητή και παρέλαβαν τα αθλητικά του κειμήλια.

Μπορεί να είναι εικόνα 3 άτομα, άτομα που στέκονται, υποδήματα και εσωτερικός χώρος

Ο Χαράλαμπος Πιτσώλης φανερά συγκινημένος παρέδωσε στο Μουσείο για μόνιμη έκθεση:

– το μετάλλιο της νίκης του στον 39ο Αυθεντικό Μαραθώνιο

– την αθλητική του στολή

– τα παπούτσια της χρυσής του διαδρομής.

Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο

Στον χαιρετισμό του o Πρωταθλητής ευχαρίστησε τον Δήμο Μαραθώνος και το Μουσείο για την πρόσκληση, τονίζοντας ότι σε αυτό τον χώρο βρίσκεται συγκεντρωμένη όλη η ιστορία του Μαραθωνίου, ενώ προέτρεψε τους μαθητές να αγαπούν τον αθλητισμό και να πιστεύουν στις δυνατότητές τους.

Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο, στέκεται και κείμενο που λέει "Marathon"Μπορεί να είναι εικόνα υποδήματαΣυγκινητικός και ο χαιρετισμός του γηραιότερου αθλητή του 39ου Αυθεντικού Μαραθωνίου, κου Στέλιου Πρασσά. Ο κος Πρασσάς απευθυνόμενος στους νέους τόνισε ότι “η άθληση είναι υγεία. Η ίδια η ζωή είναι αγώνας δρόμου και δεν πρέπει να τα εγκαταλείπουμε στην μέση της διαδρομής μας.”.

Παρευρέθηκαν ο Πρόεδρος του συλλόγου Μαραθωνοδρόμων ΤΕΛΜΗΣΣΟΥ κος Βλάσης Καραβασίλης, ο οποίος απένειμε και τιμητική πλακέτα στον Χαράλαμπο Πιτσώλη, ο Δημήτρης Κυριακίδης, γιος του αείμνηστου Στέλιου Κυριακίδη, ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ κος Θανάσης Αλμπάνης κ.α.

Μπορεί να είναι εικόνα 3 άτομα, άτομα που στέκονται, εσωτερικός χώρος και κείμενο που λέει "Marathon"

Ευχαριστούμε θερμά τον σύλλογο καθηγητών Γυμνασίου και Λυκείου Μαραθώνα που πάντα στηρίζουν τις δράσεις του Μουσείου Μαραθωνίου Δρόμου.

Προηγούμενο άρθροΈζησε 18 χρόνια στο αεροδρόμιο – Και επέστρεψε 2 εβδομάδες πριν το θάνατό του
Επόμενο άρθροΜωρό που του έδιναν μία ημέρα ζωής γιορτάζει τα πρώτα του γενέθλια