Από τα κεντρικά θέματα της εκπομπής, όπως είχαμε προαναγγείλει από το απόγευμα της Παρασκευής, ήταν στο χθεσινό Φως στο Τούνελ η υπόθεση εξαφάνισης του Κώστα Μπιμπίκου.

Στην αμέσως προηγούμενη εκπομπή, είχε αποκαλυφθεί ότι ο 53χρονος από την Αγία Μαρίνα είχε επισκεφθεί έναν φίλο του στο Ζούμπερι κι έκτοτε χάθηκαν τα ίχνη του.

Το «Τούνελ» εντόπισε χθες έναν άλλο φίλο του Μπιμπίκου που δήλωσε ότι «την ημέρα που χάθηκε, εγώ ήμουν ο τελευταίος που τον είδε. Κατέβαινε από πάνω πεζός. Ήρθε προς το σπίτι μου και βγήκα έξω να μιλήσουμε. Τα είπαμε για λίγο και μου ανέφερε πως θα πήγαινε προς τα κάτω, προς το Ζούμπερι με τα πόδια. Από εκείνη την ημέρα δεν τον έχω ξαναδεί. Μετά από τρεις – τέσσερις ημέρες ήρθε ο αδελφός του από εδώ και είπε στην αδελφή μου και τη μητέρα μου, πως ο Κώστας χάθηκε. Τότε πληροφορήθηκα κι εγώ για την εξαφάνιση», τόνισε ο μάρτυρας.

Ο ίδιος έδειξε στην κάμερα της εκπομπής και τα πιθανά σημεία που θα μπορούσε να βρίσκεται ο αγνοούμενος, αλλά και την κατεύθυνση που τον είδε να ακολουθεί.

«Από εδώ υπάρχει μία κατασκήνωση, που είναι κλειστή για χρόνια. Αν είχε πάει εκεί, θα είχε βρεθεί. Εγώ τον είδα να στρίβει προς τα κάτω και να απομακρύνεται πεζός. Ο Κώστας είχε κι άλλους φίλους πέρα από εμένα. Όλοι τον ξέραμε εδώ στη γειτονιά. Δεν μου είχε πει πως τον προβλημάτιζε κάτι και αυτό είναι το περίεργο, δεν είχε κάποια έγνοια ή κάποιο σοβαρό πρόβλημα. Ήταν άκακο παιδί, του είχαν κάνει πράγματα, εκείνος δεν πείραζε ποτέ κανέναν».

Η επίσκεψη στο Ζούμπερι

Ο δημοσιογράφος επισκέφτηκε και το σπίτι του Γιώργου Καρυκιά στο Ζούμπερι, από το οποίο πέρασε ο Μπιμπίκος και ήπιε έναν πριν εξαφανιστεί.

«Το Σάββατο 21 Ιανουαρίου ήρθε σπίτι μου περίπου στις τρεις με τέσσερις το μεσημέρι. Έκατσε ένα μισάωρο και μου είπε ότι πρέπει να πάει στον αδελφό του στην Αθήνα», αναφέρει ο Γιώργος Καρυκιάς και περιγράφει τι έγινε μόλις ο Κώστας αποχώρησε από το σπίτι του:

«Τον είδα να πηγαίνει αντίθετα προς τα κάτω και σκέφτηκα ότι θα πάει τελικά στον γείτονα και φίλο του. Μετά από περίπου μισή ώρα τους βλέπω μαζί να ανεβαίνουν προς τα πάνω. Από τότε τον έχασα. Αυτό μπορεί να σας το επιβεβαιώσει και ο αδελφός μου, που τους είδε».

Το σημείο που κατευθύνθηκαν, δεν το γνωρίζει.

«Αλλά έχουν ξαναπάει εκεί», λέει ο Γιώργος Καρυκιάς και συμπληρώνει:

«Ίσως είχαν ραντεβού στο δάσος. Ο Κώστας είχε χρήματα επάνω του εκείνο το Σάββατο. Όλα αυτά τα έχω πει στην ΕΜΑΚ που πραγματοποιήσαν την έρευνα, αλλά η Αστυνομία δε με έχει ενοχλήσει».

Εγώ κοιμήθηκα… Δεν ξέρω τι λένε…

Μετά τις αποκαλύψεις του φίλου του αγνοούμενου, ο ρεπόρτερ του «Τούνελ», επέστρεψε στον πρώτο μάρτυρα για διευκρινίσεις.

Διαψεύδει τον μάρτυρα που είδε τον ίδιο και τον αγνοούμενο να ανεβαίνουν παρέα το βουνό και δίνει τη δική του απάντηση για το απόγευμα του Σαββάτου 21 Ιανουαρίου.

«Πήγαμε μία βόλτα μέχρι τη στροφή έξω από το σπίτι του Γιώργου και κατεβήκαμε προς τα κάτω. Εγώ μπήκα μέσα στο σπίτι και ο Κώστας έκατσε εδώ ακριβώς ψάχνοντας τα πράγματά του και μετά έφυγε προς τα κάτω. Εγώ κοιμήθηκα μετά. Δεν ξέρω τι λένε.»

Ο μάρτυρας χαρακτηρίζει τον Κώστα ως ένα παιδί που δεν θα εξαφανιζόταν και εκτιμά ότι ίσως του έχει συμβεί κάτι κακό.

«Να γυρίσει πίσω γιατί ανησυχούν οι φίλοι του κι εγώ και η γειτονιά. Θέλω να γυρίσει πίσω. Να τον δούμε να περπατάει.»

«Νιώθω μέσα μου ότι ζει…» λέει ο αδελφός του 

Ο Κώστας, όπως περιγράφει και ο αδελφός του, Γιώργος, είναι καλλιτεχνική φλέβα. Του άρεσε πολύ η μουσική, έπαιζε κιθάρα και παλαιότερα είχε δημιουργήσει συγκρότημα και έπαιζαν reggae.

Το σπίτι του αγνοουμένου ελέγχθηκε από την πρώτη στιγμή, όμως δεν υπάρχουν ίχνη πάλης ή κάτι που να μαρτυρά πως ο Κώστας αιφνιδιάστηκε.

«Δεν ήθελε να φύγει, να τα αφήσει όλα πίσω», λέει ο Γιώργος Μπιμπίκος και συνεχίζει:

«Είχε σταματήσει να εργάζεται στο Δήμο και περίμενε τη σύνταξή του. Βγήκε η σύνταξη, έχουν μπει χρήματα στο λογαριασμό του, αλλά δεν έχει κάνει καμία τραπεζική συναλλαγή».

Τα δύο αδέλφια είναι πολύ δεμένα μεταξύ τους.

«Το νιώθω μέσα μου ότι είναι καλά. Ίσως, όμως, έχει χάσει το μυαλό του. Δεν εξηγείται αλλιώς που τριγυρνούσε μία εβδομάδα μόνος του εδώ στην περιοχή πριν εξαφανιστεί. Κάπου έτρωγε και κοιμόταν.»

Οι μαρτυρίες που έφτασαν τόσο στο «Τούνελ», όσο και στην οικογένεια είναι πολλές, όμως οι έρευνες ήταν άκαρπες.

«Πιστεύω τις μαρτυρίες γιατί είναι από ανθρώπους που τον ξέρουν καλά. Επίσης ο αδελφός μου έχει χαρακτηριστική φιγούρα. Δεν τον μπερδεύεις εύκολα. Εγώ πιστεύω μέσα μου ότι κάπου είναι. Εισπράττω θετική ενέργεια απ’ όλους για τον αδελφό μου. Αν κάποιος ξέρει κάτι, να το πει. Καλό ή κακό», λέει ο Γιώργος Μπιμπίκος.

Ο Κωνσταντίνος Μπιμπίκος ζούσε μόνος του στην Αγία Μαρίνα Νέας Μάκρης, έχει ύψος 1.68, μακριά μαύρα μαλλιά τύπου ράστα και καστανά μάτια. Πιθανόν την ημέρα που χάθηκε να φορούσε πορτοκαλί μπουφάν.

Προηγούμενο άρθροΤο γραφείο τελετών στην Ελλάδα που έχει… Maserati νεκροφόρα (φωτογραφίες)
Επόμενο άρθροΠάνω σε ένα ποδήλατο επί 527 μέρες – 17χρονος ταξίδεψε 32.000 χλμ και πέρασε από 14 χώρες