Μια πολύ όμορφη πρωτοβουλία πήρε ο δήμος Μαραθώνος ο οποίος αποφάσισε να αφιερώσει το 2ο Φεστιβάλ Παιδικών Χορωδιών που θα γίνει στα τέλη Μαρτίου στην Αιμιλία Χριστοφορίδου, που έφυγε πρόσφατα από τη ζωή. Η Χριστοφορίδου έδωσε και την ψυχή της για να κάνει πλουσιότερο τον πολιτισμό στη Νέα Μάκρη, αφιέρωσε πολύ χρόνο στα παιδιά και τις παιδικές χορωδίες και άφησε πίσω της πολύ μεγάλο έργο αλλά και αντίστοιχα μεγάλο κενό.
Όπως τονίζεται σε ανακοίνωση «ο δήμος Μαραθώνος προσκαλεί το κοινό σε μια ξεχωριστή μουσική συνάντηση γεμάτη παιδικές φωνές και συγκίνηση.
Την Κυριακή 29 Μαρτίου 2026, στις 11:00 π.μ., το Σινέ «Αλίκη» (Πολιτιστικό & Αθλητικό Πάρκο Νέας Μάκρης) θα πλημμυρίσει από μελωδίες στο πλαίσιο του 2ου Φεστιβάλ Παιδικών Χορωδιών.
Η φετινή διοργάνωση είναι αφιερωμένη στη μνήμη της Αιμιλίας Χριστοφορίδου, τιμώντας την προσφορά και την αγάπη της για τη μουσική και τη νεολαία.
Οι Συμμετοχές του Φεστιβάλ
Στη σκηνή του Σινέ «Αλίκη» θα συμπράξουν πέντε εξαιρετικά χορωδιακά σύνολα, προσφέροντας ένα ποικίλο πρόγραμμα:
Χορωδία Ωδείου Νέας Μάκρης (Γιάννη Χριστοφορίδη)
Παιδική – Νεανική Χορωδία Ωδείου Μαραθώνα (Θεοδώρας Ρούση)
Παιδική Χορωδία Κατηχητικών Ι.Ν. Αγίου Ιωάννη Μαραθώνα
Παιδική – Εφηβική Χορωδία Ωδείου Δήμου Νέας Ιωνίας
Χορωδία Δήμου Παπάγου – Χολαργού
Πληροφορίες Εκδήλωσης
Πότε: Κυριακή, 29 Μαρτίου 2026
Ώρα Έναρξης: 11:00 π.μ.
Τοποθεσία: Σινέ «Αλίκη» (Λεωφ. Μαραθώνος 196, Νέα Μάκρη)
Είσοδος: Ελεύθερη για το κοινό»





















































