Κύριε Διευθυντά,

Είναι πραγματικά πολύ σημαντικό για έναν λαό να έχει λύσει όλα του τα προβλήματα! Μπορεί, πλέον, με άνεση να ασχοληθεί με διάφορα άλλα ζητήματα, όπως αυτά με τα οποία καταπιάστηκε ο πολιτικός κόσμος τον Αύγουστο.

Π.χ. να ψηλαφίσει την ιστορία του 20ού αιώνα και να ζυγίσει τα εγκλήματα του ναζισμού και του σταλινισμού, να τσακωθεί για το αν ο Λιάνης έπρεπε ή όχι να καλέσει τον Πρωθυπουργό στα Πρέσπεια, ή να συμμετάσχει ο Σαββόπουλος σε εκδήλωση του ΣΚΑΪ. Αφήστε την τεράστια αγωνία για το που βρισκόταν ο Δήμαρχος της καρδιάς μας την ημέρα της μεγάλης φωτιάς, μέχρι να μάθουμε τελικά, με ανακούφιση, ότι βρισκόταν στο ερημονήσι της Μυκόνου!

Μετά απ’ όλα αυτά θυμήθηκα ένα παλιό καλό ανέκδοτο προσαρμοσμένο λίγο περισσότερο στο «σήμερα»:

Η κατάσταση έχει ξεφύγει και πάλι και ο Θεός αποφάσισε ότι ήρθε η ώρα για τον δεύτερο κατακλυσμό. Ως νέο Νώε έχρισε ένα καλοκάγαθο Έλληνα. Ο Κύριος, λοιπόν, φανερώθηκε στον νέο Νώε και του είπε: «Σε έναν χρόνο θα ρίξω βροχή και θα σκεπάσω ολόκληρη τη Γη με νερό και θα καταστρέψω τα πάντα. Αλλά θέλω εσύ να σώσεις τους δίκαιους και ευσεβείς ανθρώπους και δύο ζώα από κάθε είδος που υπάρχει στη Γη, που θα φροντίσω να έρθουν μόνα τους. Σε προστάζω να χτίσεις μία Κιβωτό.» Και ο Θεός παραδίδει στον νέο Νώε τα σχέδια για την Κιβωτό. Με φόβο Κυρίου παίρνει τα σχέδια και συμφωνεί να προχωρήσει. «Θυμήσου», είπε ο Κύριος, «Πρέπει να έχεις τελειώσει σε έναν χρόνο».

Έναν χρόνο αργότερα αρχίζει να σχηματίζεται μια καταιγίδα και όλες οι θάλασσες της Γης να έχουν φουρτούνα, ενώ ακραία καιρικά φαινόμενα πλήττουν τον πλανήτη. Ο κατακλυσμός έρχεται… Ο Θεός κοιτάει τι γίνεται και βλέπει τον νέο Νώε να κάθεται στην αυλή του και να σπαράζει.
«Νώε; Πού είναι η Κιβωτός;»

«Συγχώρεσέ με, Κύριε», παρακαλά ο Νώε. «Έκανα ό,τι μπορούσα αλλά αντιμετώπισα ανυπέρβλητα εμπόδια. Πρώτα-πρώτα έπρεπε να πάρω άδεια για την κατασκευή. Όμως, τα σχέδια που μου έδωσες, Κύριε, δε συμφωνούσαν με τον ισχύοντα κανονισμό.
Έτσι χρειάστηκε να προσλάβω ναυπηγό και να ξαναγίνουν τα σχέδια από την αρχή. Στη συνέχεια έμπλεξα με διάφορες υπηρεσίες της εφορίας, όπου οι μεν θεωρούσαν την Κιβωτό πρώτη κατοικία, οι δε σκάφος αναψυχής.

Τελικά, παρότι χρειάστηκε να καταβάλω και ΕΝΦΙΑ και φόρο πολυτελείας, η αρμόδια ΔΟΥ δεν έχει αποφανθεί ακόμη. Ακολούθως, βρέθηκα σε διαμάχη με το Λιμενικό για το αν χρειαζόταν η Κιβωτός σύστημα πυρασφάλειας, βάρκες και σωσίβια. Μετά μου έκανε καταγγελία ο γείτονας γιατί παραβίαζα, λέει, τα όρια δόμησης, χτίζοντας την Κιβωτό στην αυλή του και έτσι χρειάστηκα αρχικά νομιμοποίηση και ακολούθως νέα άδεια από την Πολεοδομία.

Είχα πρόβλημα και να βρω ξύλα γιατί υπήρχε απαγόρευση υλοτόμησης λόγω προστασίας της πιτσιλωτής κουκουβάγιας. Τελικά, κατάφερα να πείσω την Υπηρεσία Προστασίας Δασών πως χρειαζόμουν το ξύλο για να σώσω τις κουκουβάγιες. Όμως, ο Οργανισμός Προστασίας Ζώων δεν άφησε να έρθουν οι κουκουβάγιες. Και έτσι δεν έχουμε κουκουβάγιες.

Μετά οι ξυλουργοί κατέβηκαν σε απεργία, αλλά κατάφερα να έρθω σε συμφωνία με τον Σύλλογό τους. Τώρα έχω 16 ξυλουργούς να δουλεύουν στην Κιβωτό, αλλά δεν έχω κουκουβάγιες. Όταν άρχισαν να έρχονται τα υπόλοιπα ζώα, μου έκανε μήνυση μία ομάδα ακτιβιστών, γιατί θα έπαιρνα μόνο δύο από κάθε είδος.

Όταν ξεμπέρδεψα με αυτή τη μήνυση με ενημέρωσαν από το ΥΠΕΧΩΔΕ ότι δε γινόταν να συνεχιστούν οι εργασίες αν δεν κάνω δήλωση για την επίδραση στο περιβάλλον του σχεδιαζόμενου κατακλυσμού. Δεν τους αρέσει η ιδέα ότι δεν έχουν αρμοδιότητα στις αποφάσεις του Δημιουργού του Σύμπαντος.

Μετά οι τοπογράφοι του Στρατού απαίτησαν χάρτη της προτεινόμενης ροής των υδάτων του κατακλυσμού. Εγώ τους έστειλα μία υδρόγειο.

Αυτές τις μέρες προσπαθώ να λύσω ένα ζήτημα με την Επιτροπή Ισότητας, που λένε ότι κάνω διακρίσεις επειδή, αφενός δε θα πάρω ανθρώπους που δεν πιστεύουν σε Εσένα, αφετέρου δεν υπήρχε πρόβλεψη για τα ομόφυλα ζευγάρια. Αφήστε που από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων μού ζητήθηκε να μη γίνεται πρωινή προσευχή και να μη χρησιμοποιηθούν θρησκευτικά σύμβολα ώστε να μην προκαλούμε. Στη Βουλή τσακώνονταν επί δύο μέρες όχι για τον κατακλυσμό που έρχεται, αλλά για το αν η συνάθροιση στην Κιβωτό πρέπει να θεωρείται θρησκευτική ή επαναστατική αριστερή πράξη.

Μου έστειλαν και αυτή την ειδοποίηση με δικαστικό επιμελητή ότι οφείλω πρόστιμο, γιατί δεν έχω προσκομίσει πιστοποιητικά υγείας όλων των ζώων! Τώρα η εφορία έχει παγώσει τις καταθέσεις μου, γιατί πιστεύουν ότι φτιάχνω την Κιβωτό για να φύγω από τη χώρα ώστε να μην πληρώσω φόρους. Και ακόμη δεν έχει αποφασίσει το Συμβούλιο της Επικρατείας αν ο Κατακλυσμός είναι αντισυνταγματικός! Άσε που έχω και τα κανάλια που ζητάνε συνέχεια να βάλω κάμερες και να φιλοξενήσω κάποιους διάσημους ώστε να γυριστεί το νέο survivor στην Κιβωτό.

Πραγματικά, δεν υπάρχει περίπτωση να τελειώσω για τουλάχιστον δέκα χρόνια…»
Και τότε άρχισε να καθαρίζει ο ουρανός, να λάμπει ο ήλιος και να ηρεμούν οι θάλασσες, να υποχωρούν τα νερά. Το ουράνιο τόξο στόλισε τον ορίζοντα. Ο Νώε κοίταξε τον Θεό με ελπίδα: «Κύριε, αυτό σημαίνει ότι δε θα τα καταστρέψεις όλα;»

Και απάντησε ο Θεός: «Μπα, δε βαριέσαι παιδί μου. Τα καταφέρνει καλύτερα το ελληνικό κράτος!»