Κύριε διευθυντά,

Ξετρύπωσε τη φιλοδυτική προσωπίδα του ο Σουλτάνος, ξεσκόνισε προσεκτικά τα μειλίχια χαρακτηριστικά της κι έφτασε χαμογελαστός στην Αθήνα ως καρντάσης. Κι εκεί που απειλούσε πως θα ‘ρθει τ’ άγρια μεσάνυχτα να μας αλλάξει τα φώτα, κατέφθασε μέρα μεσημέρι ν’ απολαύσει τη λαμπρότητα του αττικού ουρανού.

Οι πολιτικές επιλογές του Ρ. Τ. Ερντογάν κάνουν κύκλους με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που τα απαρχαιωμένα του F16 παραβιάζουν τον εναέριο χώρο του Αιγαίου.

Και σαν πετύχει τον στόχο του, να αγοράσει τα όπλα που του αρνείται η «μοχθηρή» Δύση, θα πετάξει μακριά την προσωπίδα της φιλίας και θα συνεχίσει να βαρά τον οθωμανικό ζουρνά και να σουλατσάρει πάνω από το Αιγαίο με τα αναβαθμισμένα του F16!

Δεν ήταν υπόκλιση στον Ερντογάν αλλά κίνηση ευγενείας προς την Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, δήλωσε ο κ. Γεραπετρίτης. Έλα, όμως, που το VAR έδειξε ότι η κα Σακελλαροπούλου ευρισκόταν πίσω από την πόρτα όταν έσκυψε ο υπουργός. Offside ο υπουργός και κίτρινη κάρτα…

Πάντως, όπως δήλωσε ο Πρωθυπουργός, ο Ερντογάν δεν αμφισβήτησε την κυριαρχία μας στα Εντεκάνησα!

Πένθιμα θα ηχήσουν οι βόμβες σε Γάζα και Ουκρανία προς τιμήν του Χένρι Κίσινγκερ…

Πάντως, αν σε τρία χρόνια στρέψαμε εναντίον μας τη Ρωσία, τον αραβικό κόσμο, τη Βρετανία και νομίζουμε ότι έγινε φίλος ο Ερντογάν… το λες και περήφανη εξωτερική πολιτική!

Αν είχε χιούμορ ο Σουνάκ, θα έλεγε στον Μητσοτάκη να βάλει στο Μουσείο της Ακρόπολης τα αρχαία της συλλογής της οικογένειάς του!

Το «δεν υπάρχει αντιπολίτευση» είναι ένας καλός τρόπος να κυβερνάς χωρίς να κάνεις τίποτα.

Πριν λίγο καιρό, μας είχε αναβαθμίσει ο Οίκος Standard and Poor’s και τώρα μας αναβάθμισε ο Οίκος Fitch. Ελπίζω να το θυμάστε αυτό όταν θα αντικρίζετε στο supermarket τα μπουκάλια ελαιόλαδου με αντικλεπτικό!

Απεργούν τα ΤΑΧΙ και χάνουμε την πιο αξιόπιστη πηγή ενημέρωσης σ’ αυτή τη χώρα!

Για να μην μπερδεύεστε, ιδού μια γρήγορη εξήγηση των χρωμάτων των τιμολογίων του ρεύματος:

α) Ακριβό
β) Ακριβό με άλλο χρώμα
γ) Ακριβό με τρίτο χρώμα

Πάντως, ο τρόπος υπολογισμού της τιμής του ρεύματος είναι από τα SOS για την Ολυμπιάδα Μαθηματικών.

Ο ΟΠΑΠ αύξησε την τιμή στο Τζόκερ από 0,5€ σε 1€. Μιλάμε για 100% αύξηση. Ξεκάθαρα οφείλεται στην εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και στον πόλεμο στην Παλαιστίνη.

Ο Σκρέκας, λέει, επέβαλε πρόστιμο σε δύο πολυεθνικές. Δεν είπε ότι θα το πληρώσουν κιόλας…

Βλέπω σε πρωινή εκπομπή υπουργό να λέει ότι η Ελλάδα ήταν το μαύρο πρόβατο της Ε.Ε. κι έχει γίνει πρότυπο και οικονομικό θαύμα. Η αμέσως επόμενη είδηση ήταν ότι σε σχολείο στο Ηράκλειο φέρνουν σόμπες από το σπίτι για να ζεσταθούν…

«Το περπάτημα κάνει καλό» απάντησε η υφυπουργός Παιδείας κα Μιχαηλίδου για συγχωνεύσεις σχολείων. Έτσι κάνει η κα υπουργός… Φορτώνει τσάντα 20 κιλά και πάει ποδαράδα Υπουργείο – Βουλή – Σπίτι.

Χαμός στην αριστερά με τις συνεχείς διασπάσεις. Η Νέα Αριστερά θα λέει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι αριστερά, το ΚΚΕ θα λέει ότι η Νέα Αριστερά και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι αριστερά, η εξωκοινοβουλευτική αριστερά θα λέει ότι το ΚΚΕ, ο ΣΥΡΙΖΑ και η Νέα Αριστερά είναι αστικά κόμματα… και ο Κασσελάκης θα αναρωτιέται πού διάολο έμπλεξε!

Πάντως, ακραίο όνομα… Νέα Αριστερά. Λες και πέσανε Γ’ Εθνική και πήραν καινούργιο ΑΦΜ.

Η απόφαση για κεκλεισμένων των θυρών αγώνες ποδοσφαίρου σημαίνει την παραδοχή της απροθυμίας να τιμωρηθούν οι φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί. Οι οποίοι, χωρίς αγώνες δεν θα πάψουν να είναι επικίνδυνοι τσόγλανοι, που απλώς θα βρουν άλλες αφορμές να εκδηλώσουν την αντικοινωνική τους συμπεριφορά.

Σε όσους λένε ότι δεν τιμωρήθηκε η ομάδα της οποίας οι οπαδοί προκάλεσαν τα επεισόδια, προτείνω να δουν και τη θετική πλευρά στην απόφαση της κυβέρνησης. Θα μπορούσε κάλλιστα να έχει τιμωρήσει με αφαίρεση βαθμών όλους τους αντιπάλους του Ολυμπιακού σε όλα τα αθλήματα, αλλά παρότι πιέστηκε, δεν το έκανε. Να τα λέμε όλα…

Θυμάμαι τoυς πανηγυρισμούς για την πτώση της εγκληματικότητας, όταν έκλεισαν τα νυχτερινά κέντρα λόγω Covid. Και μετά οι μπράβοι άρχισαν να πυροβολούνται μέρα μεσημέρι στις πλατείες…

Υ.Γ. Άγιε μου Βασίλη, το κατάλαβα, μπορώ να είμαι ευτυχισμένος και με τα λίγα. Θέλω, όμως, να προσπαθήσω να είμαι και με τα πολλά!
Καλά Χριστούγεννα σε όλους!

Προηγούμενο άρθροΒασίλης Λουίζος: Ένα σημαντικό δώρο για τον εαυτό μας
Επόμενο άρθροΑσύλληπτο: Το ζεύγος Μπέκαμ έβαλε στην τσέπη 83 εκατ. ευρώ από το ντοκιμαντέρ στο Netflix