Πορείες διαμαρτυρίας και τέτοιου είδους κινητοποιήσεις δεν γίνονται συχνά στην περιοχή μας κι υπό αυτή την έννοια, αυτό που κατάφεραν οι μαθητές είναι άξιο συγχαρητηρίων.

Μια ομάδα παιδιών κατάφερε μέσα σε ελάχιστο χρόνο να οργανώσει πέντε σχολεία (1ο και 2ο ΓΕΛ Νέας Μάκρης, Λύκειο Μαραθώνα, ΕΠΑΛ Ραφήνας, Λύκειο Ραφήνας) και να πραγματοποιήσει μια ειρηνική, χωρίς κομματικές αποχρώσεις πορεία διαμαρτυρίας για το δυστύχημα των Τεμπών, αλλά και την κατάσταση που επικρατεί σήμερα σε ό,τι αφορά στην ασφάλεια των πολιτών.

Πολλοί κακεντρεχείς είδαν κομματικές σκοπιμότητες πίσω από την πορεία, αλλά τέτοιες δεν υπήρχαν. Τα παιδιά διαμαρτυρήθηκαν για τα Τέμπη, για το Μάτι και για τη γενική κρατική αδιαφορία και τον ωχαδερφισμό, διεκδικώντας κάτι πολύ καλύτερο από αυτό που έχουν κληρονομήσει από τις προηγούμενες γενιές.

Ο κόσμος άρχισε να μαζεύεται στην πλατεία Νέας Μάκρης λίγο πριν τις 09.30 και στις 10.00, περίπου 300 άτομα ξεκίνησαν να κατευθύνονται προς τη Ραφήνα.

 Παρότι η πρόβλεψη ήθελε τη μία λωρίδα της Μαραθώνος να παραμένει ανοικτή, κάτι τέτοιο δεν ήταν εύκολο να συμβεί λόγω του πλήθους με αποτέλεσμα να υπάρξει πρόβλημα με αυτοκίνητα που τελικά εγκλωβίστηκαν πίσω από την πορεία.

Με πλακάτ και συνθήματα, οι μαθητές, γονείς, καθηγητές και απλός κόσμος έφτασαν τελικά στη διασταύρωση της Ραφήνας όπου συνάντησαν περίπου 50 άτομα και όλοι μαζί κατευθύνθηκαν προς το Πικέρμι.

Η λεωφόρος Μαραθώνος άνοιξε πριν λίγο και πλέον η κυκλοφορία διεξάγεται κανονικά.

Προηγούμενο άρθροΆνδρας πιάνει ψάρι… ντερέκι στη μέση δρόμου της Καλιφόρνια μετά από πλημμύρα (vid)
Επόμενο άρθροΤανιμανίδης και Μπόμπα στο Μάτι το Σάββατο σε δενδροφύτευση της We4All (vid)