Ένα μαύρο άλογο που περπατάει στο χιόνι έχει γίνει ακούσια μια viral οπτική ψευδαίσθηση, με τους χιλιάδες θεατές να μην μπορούν να καταλάβουν εάν το μεγαλοπρεπές ζώο περπατάει προς ή μακριά από την κάμερα.

Η Αλεσία Κάρι είναι η ιδιοκτήτρια του Ρούντνικ, ενός εντυπωσιακού μαύρου αλόγου, και ζει στο Κάμλουπς, στη Βρετανική Κολομβία.

H viral ψευδαίσθηση

Τον Ιανουάριο, η Αλεσία μοιράστηκε ένα βίντεο 40 δευτερολέπτων, με τον Ρούντνικ να κάνει μια βόλτα σε κάποια απόσταση από αυτήν σε ένα χωράφι, με ένα παχύ στρώμα φρέσκου χιονιού να καλύπτει το έδαφος.

Όπως γράφει στο βίντεο η Αλεσία, το άλογό της έδειχνε «τόσο μαύρο στο χιόνι που δεν μπορείς να καταλάβεις εάν περπατάει προς το μέρος σου ή μακριά σου».

Πράγματι, βλέποντας κανείς το βίντεο, όντως δυσκολεύεται να καταλάβει εάν ο Ρούντνικ βαδίζει διαγώνια προς την ιδιοκτήτριά του ή μακριά της, με το περίγραμμα του κεφαλιού και της ουράς του να μπερδεύονται με εκείνο του κορμιού και των πλευρών του.

Συν τοις άλλοις, είτε λόγω συννεφιάς είτε λόγω της ώρας, ο φυσικός φωτισμός στο βίντεο είναι αμυδρός και γκρίζος, σβήνοντας κάθε ίχνος σκιάς που θα μπορούσε διαφορετικά να προδώσει την αλλαγή της θέσης του στο τοπίο. Επιπλέον, είναι αρκετά μακριά από την Αλεσία ώστε να μην μπορεί να προσδιοριστεί εάν μικραίνει ή μεγαλώνει, καθώς κινείται στο βίντεο.

Στα τελευταία μάλιστα δευτερόλεπτα, ο Ρούντνικ σταματά και στέκεται μεγαλόπρεπα, ατενίζοντας το τοπίο.

Όλοι απορούν τι κάνει το άλογο

Το βίντεο έγινε viral στο TikTok, συγκεντρώνοντας περισσότερες από 16.000.000 προβολές και περισσότερα από 2,2 εκατομμύρια likes. Παράλληλα, πάνω από 11.000 θεατές πήραν μέρος στα σχόλια για να συζητήσουν προς ποια κατεύθυνση τελικά κινούνταν ο Ρούντνικ.

«Στην αρχή νόμιζα ότι κινούνταν προς το μέρος σου, αλλά μετά το μυαλό μου τα γύρισε» έγραψε κάποιος, με έναν άλλον να προσθέτει: «Ορίστε;». Ένας τρίτος φρίκαρε, γράφοντας: «Θεέ μου, μπορώ κυριολεκτικά να δω και τα δύο ;!;!;!;!;!;!». «Είναι σαν ένα παιχνίδι του μυαλού», παρατήρησε ένας ακόμα.

Spoiler: Ιδού η αλήθεια

Η Αλεσία, πάντως, έβαλε τέλος σε όλη τη συζήτηση, σχολιάζοντας επίσης στην ανάρτησή της. «Spoiler: Απομακρύνεται από εμένα σε όλο το βίντεο» δήλωσε.

«Θα ορκιζόμουν ότι περπατούσε προς τα εσένα. Αυτό είναι τρελό» εξομολογήθηκε κάποιος χρήστης. «Αρνούμαι να το πιστέψω αυτό» αναφώνησε κάποιος άλλος.

ΠΗΓΗiefimerida.gr
Προηγούμενο άρθροΑγία Βαρβάρα: «Θα σε σκοτώσω και εσένα» – Ο πεθερός δολοφόνησε τον γαμπρό και σημάδεψε τον γιο του
Επόμενο άρθροΤουλάχιστον 30 χρόνια στη φυλακή 21χρονος που βασάνισε μέχρι θανάτου τον 15χρονο αυτιστικό αδελφό του