Μεγάλη και οργανωμένη προσπάθεια γίνεται το τελευταίο διάστημα με πρωτοβουλία του τοπικού συμβούλου Παναγιώτη Γκιάλπη, ώστε να αναβιώσουν μετά από δεκαετίες απουσίας τα Μαραθώνια.

Πρόκειται για μια πολιτιστική εκδήλωση που πραγματοποιείτο κατά το παρελθόν και σταμάτησε στα μέσα της δεκαετίας του ’80, έχοντας όμως προλάβει να φέρει στον Μαραθώνα τεράστιους καλλιτέχνες. Ενδεικτικό, δε, της φήμης που είχε, μια και ο Μαραθώνας θεωρούνταν από τότε τεράστιο brand name , είναι το γεγονός ότι Μαρκόπουλος, Γαργανουράκης, Ξυλούρης και Χαλκιάς εμφανίστηκαν στα Μαραθώνια χωρίς να ζητήσουν δραχμή ως αμοιβή.

Όπως γράφει στο Facebook ο κ. Γκιάλπης «ως έφηβος είχα την τύχη να παρακολουθήσω από κοντά πραγματικά πολύ μεγάλους καλλιτέχνες όπως οι Νίκος Ξυλούρης, Γιάννης Μαρκόπουλος, Χαράλαμπος Γαργανουρακης, Λάκης Χαλκιάς, Μίμης Φωτόπουλος, Λουκιανός Κηλαηδόνης, Δόμνα Σαμίου καί παρά πολλούς ακόμα που έγραψαν πολύ μεγάλη ιστορία τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Κι αυτό συνέβη διότι κάποιοι συντοπίτες μας στά τέλη της δεκαετίας του 1970 είχαν τη θέληση και το μεράκι να δημιουργήσουν έναν θεσμό που έδινε την δυνατότητα στους κατοίκους της πόλης μας αλλά και των γύρω περιοχών να απολαύσουν όμορφες καλοκαιρινές βραδιές με αυτούς τους τεράστιους καλλιτέχνες.

Ο θεσμός αυτός ήταν τα” ΜΑΡΑΘΩΝΙΑ”.

Θεσμός που πραγματικά αγαπήθηκε και που ακόμα και στις μέρες μας μνημονεύεται συχνά.

Έτσι λοιπόν εδώ και λίγο καιρό έχω ξεκινήσει τις διαδικασίες ώστε τα ΜΑΡΑΘΩΝΙΑ να αποτελέσουν και πάλι πηγή πολιτισμού για τον Μαραθώνα μας.

Βρίσκομαι σε συνεχείς συζητήσεις με τον πρόεδρο της ΚΕΔΜΑ κ Μανώλη Γεωργάτο ο οποίος από την πρώτη στιγμή έδειξε πολύ μεγάλο ενδιαφέρον και είμαι απόλυτα σίγουρος ότι θα προσπαθήσει να υλοποιήσει αυτή την ιδέα.

Με την συνδρομή όλων μας ίσως το καλοκαίρι έχουμε τα ΜΑΡΑΘΩΝΙΑ 2023. Η προσπάθεια θα συνεχιστεί…

Προηγούμενο άρθροΈκκληση για βοήθεια από φιλόζωους της Νέας Μάκρης για να στειρωθούν αδέσποτες γάτες
Επόμενο άρθροΘύματα κλοπής δύο γυναίκες στη λαϊκή της Νέας Μάκρης