Food rocks

του Πάνου Δερδεμέζη

Ο Πάνος από μικρός πειραματιζόταν με τη μαγειρική, χωρίς σπουδές πάνω στο αντικείμενο. Ξεκινώντας από ένα μπεργκεράδικο στη Νέα Μάκρη που έχει κλέψει τις καρδιές μας και με όπλο το πάθος του, κατάφερε να δουλέψει σε ένα από τα καλύτερα μαγαζιά του Λονδίνου. Πλέον θα μπορείτε να τον βρείτε στον «Ινδιάνο» και μέσα από τη στήλη του θα συνεχίσει να μας ταξιδεύει όλους με τις δικές του, μοναδικές προτάσεις!


Τσερέπα από την Ιθάκη

υλικά:

  • 3 μπούτια κοτόπουλο, κομμένα στη μέση
  • 3 ντομάτες, χοντροκομμένες
  • 3 πιπεριές Φλωρίνης, χοντροκομμένες
  • 1 κσ σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 2 κσ ντοματοπελτέ
  • αλάτι
  • 1 κσ ρίγανη
  • πιπέρι
  • ελαιόλαδο

εκτέλεση:

Σε ένα μπολ προσθέτουμε το κοτόπουλο, λίγο λάδι, τον πελτέ, ρίγανη, αλάτι και πιπέρι και «χαϊδεύουμε» τα μπουτάκια, ώστε να μαριναριστούν ομοιόμορφα παντού.

Σε ταψί βάζουμε λαδόκολλα και τοποθετούμε το κοτόπουλο, τις ντομάτες, τις πιπεριές, το σκόρδο και ανακατεύουμε εκ νέου. Προσέχουμε πριν το βάλουμε στον φούρνο, τα κοτόπουλα να είναι σκεπασμένα με τα λαχανικά μας για να απογειώσουν το γευστικό αποτέλεσμα.

Καλύπτουμε το ταψί μας με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 °C για 1 ώρα και 15’. Αφαιρούμε τη λαδόκολλα και το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για επιπλέον 15’.