Food rocks

του Πάνου Δερδεμέζη

Ο Πάνος από μικρός πειραματιζόταν με τη μαγειρική, χωρίς σπουδές πάνω στο αντικείμενο. Ξεκινώντας από ένα μπεργκεράδικο στη Νέα Μάκρη που έχει κλέψει τις καρδιές μας και με όπλο το πάθος του, κατάφερε να δουλέψει σε ένα από τα καλύτερα μαγαζιά του Λονδίνου. Πλέον θα μπορείτε να τον βρείτε στον «Ινδιάνο» και μέσα από τη στήλη του θα συνεχίσει να μας ταξιδεύει όλους με τις δικές του, μοναδικές προτάσεις!


Ψαρονέφρι με αχλάδια

υλικά:

  • 1 ψαρονέφρι
  • 3 αχλάδια
  • 150 ml λευκό κρασί
  • 150 γρ γκοργκοντζόλα
  • 1 κσ βούτυρο
  • 1 κλωνάρι δενδρολίβανο
  • αλάτι-πιπέρι
  • πάπρικα

εκτέλεση:

Καθαρίζουμε και κόβουμε τα αχλάδια σε ομοιόμορφες φέτες. Με τον ίδιο τρόπο κόβουμε και το ψαρονέφρι και το στεγνώνουμε καλά. Τρίβουμε την γκοργκοντζόλα. Σε καυτό τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο, θωρακίζουμε καλά το κρέας και από τις δύο πλευρές, ψήνοντας περίπου 4΄ την καθεμία. Όταν είναι έτοιμο το βγάζουμε από το τηγάνι και το αφήνουμε να ξεκουραστεί όσο εμείς συνεχίζουμε.

Στο ίδιο λάδι σοτάρουμε το αχλάδι για 3-4΄. Έπειτα, ρίχνουμε το δενδρολίβανο και σβήνουμε με το κρασί. Χαμηλώνουμε σε μέτρια φωτιά και επιστρέφουμε το ψαρονέφρι στο τηγάνι με τα υπόλοιπα υλικά. Ρίχνουμε την τριμμένη γκοργκοντζόλα και ανακατεύουμε.

Μόλις δέσει η σάλτσα, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. Αποσύρουμε από τη φωτιά. Αφαιρούμε από το σκεύος μας το κρέας με τα αχλάδια και τελειώνουμε τη σάλτσα μέσα στο τηγάνι, προσθέτοντας το βούτυρο και ανακατεύοντας καλά.

Περιχύνουμε το φαγητό μας και απολαμβάνουμε!