Ένας άντρας που ζούσε σαν σκλάβος σε ένα μικρό δωματιάκι χωρίς φως ή θέρμανση για 40 χρόνια, επιτέλους απελευθερώθηκε. Τον κρατούσαν όλα αυτά τα χρόνια κλεισμένο ένας πατέρας κι ένας γιος.

Ο Peter Swailes κατηγορήθηκε μαζί με τον 80χρονο πατέρα του, που ονομάζεται επίσης Peter Swailes, για σύγχρονη δουλεία, αλλά ο ηλικιωμένος πέθανε πέρυσι λίγο πριν δικαστεί.

Και οι δύο άνδρες είχαν αρνηθεί τις κατηγορίες, αλλά τώρα ο γιος ομολόγησε την ενοχή του και περιμένει την ποινή, σύμφωνα με τη Mirror.

Ερευνητής της υπόθεσης χαρακτήρισε την ιστορία «σοκαριστική» και σημείωσε ότι το θύμα θα ζούσε «τραυματισμένο» για το υπόλοιπο της ζωής του.

«Για τέσσερις δεκαετίες, πραγματικά κρατήθηκε ως σκλάβος».

Ο Swailes Carlisle αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση και πρόκειται να παρουσιαστεί ενώπιον του ίδιου δικαστηρίου για την καταδίκη στις 4 Φεβρουαρίου.

Τα εγκλήματα του μπαμπά και του γιου αποκαλύφθηκαν μετά από τριετή έρευνα αφού στις 3 Οκτωβρίου 2018 ανακάλυψαν το μικρό πράσινο ξύλινο αποθηκάκι δίπλα σε ένα τροχόσπιτο.

Αφού χτύπησαν την πόρτα, τους υποδέχτηκε το θύμα ατημέλητο και ταραγμένο πριν πει στους αξιωματικούς ότι έμενε εκεί για 40 χρόνια.

Officers described the case as harrowing after meeting the man and the conditions he had lived in for four decades

Σύμφωνα με τις Αρχές, το σπιτάκι ήταν σε «κακή» κατάσταση με ένα μόνο παράθυρο που δεν έκλεινε τελείως και δεν είχε φως.

Μια παλιά ηλεκτρική θερμάστρα με κατεστραμμένη καλωδίωση βρισκόταν σε μια γωνία και δεν υπήρχε άλλη πηγή θέρμανσης.

Μιλώντας με τους ανακριτές, το θύμα είπε ότι εργαζόταν σε αγροκτήματα και ότι πληρωνόταν μόλις 10 λίρες την ημέρα.

Ο πατέρας Peter Swailes συνελήφθη στο τροχόσπιτό του ως ύποπτος για αδικήματα που αφορούν στη σύγχρονη δουλεία και την ώρα της σύλληψής του ακούστηκε να λέει: «Όχι πάλι όλα αυτά για δουλεία».

The shed was found in a horrific state with no light or heating

Ο γιος του συνελήφθη στον ίδιο χώρο τον Απρίλιο του 2019 και δεν έκανε κανένα σχόλιο κατά τη διάρκεια της ανάκρισης.

Το θύμα έχει μπει σε ειδικό πρόγραμμα υποστήριξης της κυβέρνησης και ζει σε προστατευμένο κατάλυμα όπου λαμβάνει βοήθεια.