Το ταξίδι με αεροπλάνο μπορεί να είναι για πολλούς συναρπαστικό αλλά για άλλους δεν είναι πάντα η καλύτερη εμπειρία. Κι αυτό γιατί το ταξίδι με αεροπλάνο επηρεάζει αρκετά το σώμα μας και πώς αυτό αντιδρά σε αυτή την αλλαγή του υψομέτρου και τις συνθήκες.

Συμβαίνουν, λοιπόν, διάφορες αλλαγές στο σώμα μας όταν κάνουμε ένα ταξίδι με το αεροπλάνο. Δες πέντε περίεργα πράγματα που σου συμβαίνουν…

Η γεύση σου αλλοιώνεται

Επιστήμονες διαπίστωσαν ότι οι περιοχές του εγκεφάλου που ευθύνονται για τις προτιμήσεις των γεύσεων που έχουμε, λειτουργούν διαφορετικά κατά την πτήση με το αεροπλάνο. Για παράδειγμα ακόμη και αν γενικώς τρελαίνεσαι για γλυκά μπορεί ξαφνικά να έχεις μια παράξενη επιθυμία για κάτι πολύ υγιεινό όταν είσαι μέσα στο αεροπλάνο.

Τα πόδια σου πρήζονται στο αεροπλάνο

Μπορεί να το έχεις παρατηρήσει, ειδικά αν έχεις κάνει μια μεγάλη πτήση με το αεροπλάνο. Δεν μπορείς πάντα να περπατήσεις ελεύθερα και να τεντώσεις τα πόδια σου. Δυστυχώς, η έλλειψη κίνησης οδηγεί σε στασιμότητα των ποδιών, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε οίδημα ή ακόμα και θρόμβωση. Για να το αποφύγεις αυτό, πρέπει να τεντώνεις τα πόδια σου κάθε λίγο.

Έχεις μεγαλύτερη νευρικότητα και θυμώνεις πιο εύκολα

Η πτήση με το αεροπλάνο δεν είναι πάντα cool. Έρευνες που έχουν γίνει, έδειξαν ότι οι περισσότεροι από εμάς έχουμε μια κάπως περίεργη αντίληψη και αντίδραση στα διάφορα ερεθίσματα όσο βρισκόμαστε σε πτήση. Κι αυτό οφείλεται σε ένα, ας πούμε, φιλοσοφικό/υπαρξιακό πρόβλημα. Βλέποντας τον κόσμο από ψηλά μας πιάνει κάτι σαν μια κρίση ύπαρξης, η οποία τις περισσότερες φορές μας κάνει πιο ευέξαπτους ακόμα και σε μικροπράγματα, όση ώρα διαρκεί η πτήση.

Μπορεί να εμφανίσεις σπυράκια

Κατά τη διάρκεια μιας μεγάλης πτήσης ο οργανισμός αρχίζει να αφυδατώνεται σταδιακά. Το δέρμα σου δεν είναι προγραμματισμένο για να βρίσκεται στον αέρα και για να καταπολεμήσει αυτή την άβολη συνθήκη εκκρίνει διάφορες ουσίες. Αυτές μπορεί να παγιδευτούν και να δημιουργήσουν κάποιο σπυράκι που δεν είχες πριν ανέβεις στο αεροπλάνο.

Αισθάνεσαι ξαφνικό πονόδοντο

Αρκετοί ταξιδιώτες που πετούν με αεροπλάνο, κατά τη διάρκεια των πτήσεων παρατήρησαν πόνο στα δόντια τους. Ο λόγος είναι η διαφορά πιέσεων που συμβαίνει: ο αέρας μπαίνει σε μικρά ανοίγματα και πιέζει τα δόντια σου από μέσα.