Ένας καθηγητής, ο οποίος διασύρθηκε εξ΄ αιτίας ψεύτικων κατηγοριών από μαθήτριές του, σε Γυμνάσιο της Μυτιλήνης, αθωώθηκε ομόφωνα από το δικαστήριο, μετά από σχεδόν 5 χρόνια απίστευτης ταλαιπωρίας.

Ο εκπαιδευτικός απαλλάχθηκε από όλες τις βαριές και ατιμωτικές κατηγορίες και όπως επισημαίνει ο δικηγόρος του «επιστρέφει δικαιωμένος και επίσημα στα καθήκοντά του, όμως η υπόθεση αυτή είναι κρίσιμο να γίνει τροφή για σκέψη και προβληματισμό για τα σημεία των καιρών και της κοινωνίας μας».

Όπως υπογράμμισε και η Εισαγγελέας της έδρας οι καταγγέλλουσες στο σύνολό τους ήταν μαθήτριες με πολλές μονόωρες απουσίες σε πλήθος μαθημάτων και όχι μόνο στο μάθημα του κατηγορουμένου, που κρατούσε τα απουσιολόγια, γεγονός που «φανέρωνε αξιοσημείωτη για τη μικρή τους ηλικία αδιαφορία των ιδίων αλλά και των γονέων τους για την αξία της εκπαιδευτικής διαδικασίας». Η εισαγγελέας στη συνέχεια διερωτήθηκε αν είναι τυχαίο το γεγονός ότι επέλεξαν όλες οι καταγγέλλουσες την ίδια συμπεριφορά και ότι μίλησαν στους γονείς τους αμέσως μετά την αποκάλυψη των απουσιών».

Τώρα, όπως τονίζουν εκπαιδευτικοί, οι συγκεκριμένες μαθήτριες και οι γονείς τους, θα πρέπει να λογοδοτήσουν και να αποζημιώσουν, υλικά και ηθικά, τον εκπαιδευτικό, κάτι που πιθανά θα γίνει εφόσον ο καθηγητής αποφασίσει να στραφεί με τη σειρά του εναντίον τους.

Η υπόθεση αυτή ξεκίνησε πριν από περίπου 5 χρόνια όταν οι μαθήτριες Γυμνασίου κατηγόρησαν τον καθηγητή για ασελγείς χειρονομίες μέσα σε σχολική αίθουσα. Η ιστορία αυτή πήρε τεράστια έκταση στην τοπική κοινωνία και όχι μόνο και μεγάλη δημοσιότητα από τα ΜΜΕ, με αποτέλεσμα ο καθηγητής πρωτόδικα να καταδικαστεί. Στη συνέχεια η υπόθεση έφτασε στο Εφετείο Πλημμελημάτων Βορείου Αιγαίου όπου ο καθηγητής αθωώθηκε ομόφωνα, ενώ αθωωτική ήταν και η πρόταση της εισαγγελέως του δικαστηρίου. Η απόφαση καθίσταται αμετάκλητη, καθώς δεν έγινε προσφυγή από πλευράς των οικογενειών των κοριτσιών σε Ανώτατο δικαστήριο.

Ο καθηγητής επανέρχεται εντός του προσεχούς διαστήματος ξανά στην υπηρεσία του ενώ όπως ανέφερε ένας εκ των δικηγόρων του εκπαιδευτικού, ο κ. Δημήτρης Συμεωνίδης «οι δικαστές αξιολόγησαν με προσοχή όλα τα αποδεικτικά στοιχεία και κατέληξαν ομόφωνα και αιτιολογημένα στην κρίση ότι όλοι ανεξαίρετα οι ισχυρισμοί σε βάρος του καθηγητή ήταν αβάσιμοι».

Όπως αναφέρουν και τα «Νέα της Λέσβου» στο πλαίσιο της πρότασής της, η κ. Εισαγγελέας στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο εντόπισε πολλαπλές αντιφάσεις και κενά στους ισχυρισμούς των καταγγελλουσών, ανέδειξε την αβασιμότητα των κατηγοριών και επεσήμανε μεταξύ άλλων και ότι οι καταγγέλλουσες μαθήτριες, που αποδείχθηκε ότι ήταν στενές φίλες, επέλεξαν όλες την ίδια συμπεριφορά και τις ίδιες διατυπώσεις, μίλησαν στους γονείς τους μόνο αμέσως μετά την αποκάλυψη απουσιών τους και ουσιαστικά κατασκεύασαν τα περιστατικά περί δήθεν παρενόχλησης, με αποτέλεσμα να απαγγελθούν οι αρχικές κατηγορίες σε βάρος του καθηγητή, να βρεθεί αυτός στη θέση του κατηγορουμένου και να αμαυρωθεί η φήμη του.

Ο δικηγόρος του καθηγητή, κ. Συμεωνίδης, υπογραμμίζει ότι «μετά από περίπου 5,5 χρόνια γράφτηκε και επίσημα ο επίλογος μιας υπόθεσης που απασχόλησε έντονα και προβλημάτισε την τοπική κοινωνία. Μετά από μια πολυήμερη και ιδιαίτερα προσεκτική διαδικασία, το εφετείο αποφάσισε την πλήρη αθώωση του καθηγητή, παραθέτοντας εκτενή αιτιολόγηση που αποτυπώθηκε στην απόφασή του, όπως αυτή καθαρογράφηκε.

ΠΗΓΗethnos.gr
Προηγούμενο άρθροΒίντεο ντοκουμέντο από άγρια καταδίωξη στη Λιοσίων με πυροβολισμούς και επικίνδυνους ελιγμούς
Επόμενο άρθροΕΥΔΑΠ: Τι πρέπει να κάνουν οι κάτοικοι σε Νέα Μάκρη, Αγ. Μαρίνα και Ζούμπερι για το αποχετευτικό