Το παράδοξο σημάδι που φανερώνει ότι είστε πλασμένοι ο ένας για τον άλλο…
Φαίνεται πως τα κοινά γούστα στη μουσική και το σινεμά δεν είναι η μόνη ένδειξη πως ένα ζευγάρι είναι ταιριαστό…

 

Σύμφωνα με νέα έρευνα που έγινε από ερευνητές στο Πανεπιστήμιο Texas Tech η ερωτική χημεία μπορεί να κρύβεται στις ίδιες τις… λέξεις.

Πιο συγκεκριμένα, οι ερευνητές πραγματοποίησαν δύο επιμέρους μελέτες που αφορούσαν στο ταίριασμα γλώσσας και ύφους, προκειμένου να διαπιστώσουν κατά πόσο δύο άτομα ταιριάζουν ως προς το στυλ επικοινωνίας όταν συζητούν. Εστίασαν σε συγκεκριμένες ομάδες λέξεων, όπως οι αντωνυμίες, οι προθέσεις, οι σύνδεσμοι και τα ποσοτικά επιρρήματα.

Στο πρώτο πείραμα, συμμετείχαν 40 άνδρες και 40 γυναίκες και τους ζητήθηκε να κάνουν σύντομες συζητήσεις μεταξύ τους.Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι ένας άνδρας και μια γυναίκα που προτιμούσαν το ίδιο λεξιλογικό μοτίβο ήταν πιο πιθανό να δηλώσουν αργότερα ότι συμπαθούν ή βλέπουν ερωτικά ο ένας τον άλλο!

Στο δεύτερο πείραμα, οι ερευνητές συγκέντρωσαν και μελέτησαν τα sms που είχαν ανταλλάξει 86 ζευγάρια, αναλύοντας και πάλι τα επαναλαμβανόμενα μοτίβα λέξεων. Οι συμμετέχοντες ερωτήθηκαν επίσης για τα επίπεδα ικανοποίησης στη σχέση τους. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι ένα ζευγάρι που ακολουθούσε τα ίδια πρότυπα γραφής είχε διπλάσιες πιθανότητες να παραμείνει μαζί τρεις μήνες μετά.

Πηγή

Προηγούμενο άρθροΠώς μεταδίδεται ο Έμπολα
Επόμενο άρθροΔΝΤ: «Το 2020 η Ελλάδα θα επιστρέψει στο… 2008!»