Απίθανο κόλπο αποταμίευσης για να μαζέψει σχεδόν 5.000 ευρώ το χρόνο - Sputnik Ελλάδα, 1920, 10.06.2021

Για τους περισσότερους ανθρώπους η αποταμίευση χρημάτων είναι μεγάλο ζόρι, αλλά υπάρχουν κάποια τρικ που μπορούν να βοηθήσουν.

Μια γυναίκα έγινε viral στα social media όταν ανέβασε ένα βίντεο με το δικό της κόλπο αποταμίευσης, με το οποίο -όπως η ίδια ισχυρίζεται- είναι εφικτό να αποταμιεύσεις περίπου 5 χιλ. ευρώ τον χρόνο.

Το viral βίντεο ανέβασε στο δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης TikTok η χρήστης @emmm271 και δείχνει την αλάνθαστη μέθοδο για να μαζέψεις λεφτά χωρίς κόπο.
Όπως φαίνεται στο βίντεο, η γυναίκα παίρνει 100 φακέλους για αλληλογραφία και αρχίζει να τους αριθμεί από το 1 έως το 100.

Αφού ανακατεύει καλά τους φακέλους, ώστε να μπερδευτεί η σειρά τους και κατά συνέπεια και τα νούμερα από το 1 έως το 100 που οι φάκελοι έχουν επάνω τους, η γυναίκα παίρνει έναν φάκελο και βάζει μέσα του το ποσό που γράφει επάνω ο αριθμός του φακέλου.

Το κόλπο είναι κάθε βδομάδα να γεμίζει δύο φακέλους από τον πάκο με τα αντίστοιχα ποσά που αναγράφουν επάνω τους.

«Θα παίρνω δύο φακέλους κάθε εβδομάδα και θα βάζω μέσα το ποσό που γράφει ο φάκελος. Σήμερα, μου έτυχε ο αριθμός 2, καθόλου άσχημα» λέει η TikToker ενώ βάζει δύο κέρματα μέσα στον φάκελο και τον σφραγίζει.

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς της, μέσα σε έναν χρόνο θα έχει αποταμιεύσει 5.050 ευρώ.

@emmm271Absolutely love this idea so thought I would share it ##saving♬ She Share Story (for Vlog) – 山口夕依

 

Το βίντεο με αυτή τη διαφορετική μέθοδο αποταμίευσης έγινε πολύ γρήγορα viral στο TikTok, με πολλούς χρήστες να αναφέρουν πως είναι διατεθειμένοι να τη δοκιμάσουν, αλλά και άλλους να ισχυρίζονται πως τους φαίνεται πολύ δύσκολο να καταφέρουν να συμμορφωθούν και να βάζουν χρήματα στον φάκελο δυο φορές κάθε εβδομάδα επί έναν χρόνο.

«Μοιάζει καλή ιδέα, αλλά τι γίνεται εάν διαλέξεις μέσα στην ίδια εβδομάδα τον φάκελο με το 99 και αυτόν με το 100;» αναρωτιέται κάποιος από τους σχολιαστές που είδαν το βίντεο με το κόλπο αποταμίευσης.

«Ιδιοφυής ιδέα» σχολίασε κάποιος άλλος.
«Θα το κάνω!» ανέφερε ένας άλλος.
«Μέχρι να σου τα κλέψουν!» προειδοποίησε κάποιος άλλος.