τσίπρας-ταξίδι-κούβα-φιντέλ-κάστρο

Κάθε ώρα πτήσης του πρωθυπουργικού αεροσκάφους, τύπου Gulfstream, κοστίζει περίπου 15.000 δολάρια

Με το πρωθυπουργικό Gulfstream ταξίδεψε ο Αλέξης Τσίπρας στην Κούβα για να παραστεί στις εκδηλώσεις μνήμης μετά το θάνατο του Φιντέλ Κάστρο. Ο Έλληνας πρωθυπουργός ήταν ο μοναδικός ηγέτης της Ευρωπαϊκής Ένωσης και είχε τετ α τετ με τον Ραούλ Κάστρο και τον Νικολά Μαδούρο.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει ο Γιώργος Παπαχρήστος στη στήλη του στην εφημερίδα Τα Νέα, το ταξίδι του πρωθυπουργού στην Κούβα κόστισε 300.000 δολάρια.

Γράφει χαρακτηριστικά ο δημοσιογράφος: «(…) το πόσο μας κόστισε ως φορολογούμενων αυτό το τετραήμερο ταξιδάκι ως την Αβάνα, μπορώ να δώσω και μόνος μου την απάντηση (με βάση πληροφορίες που μου παρείχε χθες βράδυ φίλος μου πιλότος – διαψεύσεις δεν θα δεχθώ, γιατί ο άνθρωπος ΤΩΡΑ πιλοτάρει ένα τέτοιο ακριβώς αεροσκάφος): κάθε ώρα πτήσης του συγκεκριμένου αεροπλάνου, που είναι το περίφημο Gulfstream, κοστίζει περί τις 15.000 δολάρια, τα οποία αναλύονται σε καύσιμα, ασφάλειες, τέλη υπερπτήσεων και τέλη αεροδρομίων. Το οποίο σημαίνει ότι για τις 10 ώρες του “πήγαινε” και τις άλλες 10 της επιστροφής από την Αβάνα, το κόστος του αεροπλάνου μόνο έφτασε τις 300.000 δολάρια».

Πηγή: newsbeast.gr

Προηγούμενο άρθροΗ βουλιμία ως κοινωνικό φαινόμενο
Επόμενο άρθροΜία νεκρή και πέντε τραυματίες από την έκρηξη στα Everest της Βικτώριας