Με ένα νέο σύστημα υψηλής τεχνολογίας εξόπλισε όλα τα οχήματά του ο Δήμος Ραφήνας Πικερμίου. Το σύστημα ADAS (Advanced Driver Assistance Systems) Mobileye 8 Connect είναι μια νέα τεχνολογία που ως κύριους στόχους έχει την πρόληψη ατυχημάτων, καθώς τη βελτίωση της οδικής συμπεριφοράς και ενεργητικής ασφάλειας.

Σύμφωνα με ανάρτηση στο Facebook του Δήμου, το Mobileye 8 Connect αποτελείται από μια ειδική κάμερα (διαθέτει ενσωματωμένο modem, αισθητήρα G’s και γυροσκόπιο), η οποία τοποθετείται πίσω από τον κεντρικό καθρέφτη, μια οθόνη EyeWatch™ για τις οπτικές ειδοποιήσεις και GPS για τον ακριβή εντοπισμό του οχήματος.

Με αυτόν τον τρόπο παρέχει σημαντικές πληροφορίες στον οδηγό όπως:

▶ Παρακολουθεί την απόσταση από το προπορευόμενο όχημα και τον ειδοποιεί όταν αυτή μειωθεί ή όταν υπάρχει κίνδυνος εμπρόσθιας σύγκρουσης.

▶ Ειδοποιεί τον οδηγό για επικείμενη σύγκρουση με πεζό ή ποδηλάτη, μέχρι και 2 δευτερόλεπτα πριν από τη σύγκρουση.

▶ Προειδοποιεί για ακούσια αλλαγή/παρέκκλιση λωρίδας, αν δεν έχει ανάψει φλας.

▶ Αλλάζει τη σκάλα των φώτων ανάλογα με τον φωτισμό του δρόμου και την κίνηση των άλλων οχημάτων.

▶ Αναγνωρίζει όλα τα σήματα κυκλοφορίας και τις ενδείξεις ορίων ταχύτητας και τον ειδοποιεί όταν το υπερβεί.

Το σύστημα Mobileye 8 Connect δίνει επίσης τη δυνατότητα ορθότερης διαχείρισης και καταμερισμού του στόλου των οχημάτων, καθώς μέσω εύχρηστης πλατφόρμας ο διαχειριστής έχει τη δυνατότητα να γνωρίζει την πορεία και την ακριβή θέση της κάθε υπηρεσιακής αποστολής.

Επιπλέον το σύστημα Mobileye 8 Connect παρέχει τη δυνατότητα καταγραφής και αποτύπωσης (σε GiS πλατφόρμα) του συνόλου των στοιχείων που περιβάλουν το οδικό δίκτυο.

Προηγούμενο άρθροΠώς ένα μέντιουμ έδεσε… κόμπο κι έστειλε στο απόσπασμα τον Δράκο της Βουλιαγμένης
Επόμενο άρθροΚρίσιμες ώρες για τον 6χρονο Φώτη – Παραμένει διασωληνωμένος στη ΜΕΘ Παίδων (vid)