Το διαδικτυακό ψήφισμα συμπυκνώνει το βασικό κοινωνικό αίτημα το οποίο εκφράστηκε αμέσως μετά την τραγωδία και παραμένει επιτακτικό μέχρι σήμερα, να μην υπάρξει συγκάλυψη και να τιμωρηθεί κάθε υπαίτιος, ανεξάρτητα από τη θέση και τα αξιώματα που κατέχει. Επόμενος στόχος είναι η συγκέντρωση 1.000.000 υπογραφών. Μόλις αυτό επιτευχθεί, η Μαρία Καρυστιανού πρόκειται να καταθέσει τις υπογραφές στη Βουλή και να κινηθούν οι διαδικασίες όπως ορίζει το Σύνταγμα.

«Οι Έλληνες πολίτες απαιτούν από την Βουλή, την έναρξη των διαδικασιών, για την αναθεώρηση του Συντάγματος και την ενεργοποίηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών, καθώς και την κατάργηση της βουλευτικής ασυλίας, όταν προκύπτει ποινική ευθύνη πολιτικών προσώπων. Η ατιμωρησία πολιτικών προσώπων δεν συνάδει με την ηθική, ούτε με τη δημοκρατία, αρετές για τις οποίες είμαστε περήφανοι!

Κατά τη διαδικασία θα σας ζητηθεί χρηματικό ποσό, το οποίο θα είναι προαιρετικό και δεν αφορά τον σύλλογο «Τέμπη 2023» αλλά την πλατφόρμα που φιλοξενεί το ψήφισμα. Επιλέγετε την κοινοποίηση αντί της κατάθεσης χρημάτων, με email επιβεβαίωσης, ώστε να είναι έγκυρη η υπογραφή σας», αναφέρει στο μήνυμα-κάλεσμά της η Μαρία Καρυστιανού.

Βρείτε το ψήφισμα εδώ

Προηγούμενο άρθροΉχησαν καμπάνες στις εκκλησίες του δήμου Μαραθώνος
Επόμενο άρθροΝέα ηχητικά ντοκουμέντα και βίντεο από το δυστύχημα στα Τέμπη