Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού με έντονα καιρικά φαινόμενα έχει εκδώσει η ΕΜΥ και ο δήμος Μαραθώνα τέθηκε σε επιφυλακή, όπως έκανε γνωστό χθες με ανακοίνωσή του.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση «με εντολή του Δημάρχου Μαραθώνος κ. Στέργιου Τσίρκα και συντονισμό του Αντιδημάρχου Πολιτικής Προστασίας κ. Ευάγγελου Κυπαρίσση , οι υπηρεσίες του Δήμου και οι Εθελοντικές Ομάδες θα βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα και επιφυλακή προκειμένου να αντιμετωπίσουν τυχόν προβλήματα ως την λήξη των όποιων καιρικών φαινομένων.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ

Αποφύγετε κάθε άσκοπη μετακίνηση κατά τη διάρκεια των έντονων καιρικών φαινομένων και ασφαλίστε τις πόρτες και τα παράθυρά σας ερμητικά, έχοντας πάντα υπόψη σε περίπτωση δημιουργίας χειμάρρων να μετακινηθείτε στα ψηλότερα σημεία του σπιτιού.

Φεύγουμε από υπόγειους χώρους και μετακινούμαστε σε ψηλά σημεία

Αν μπουν νερά στο σπίτι κλείνουμε αμέσως τον γενικό του ηλεκτρικού.

Μην διασχίζετε για κανένα λόγο χείμαρρους, ρέματα ή δρόμους που έχουν πλημμυρίσει, πεζή ή με όχημα, εάν βρεθείτε στη θέση αυτή. Για κανένα λόγο.

Μην κρατάτε ηλεκτρικές συσκευές ή το τηλέφωνο διότι ο κεραυνός μπορεί να περάσει μέσα από τα καλώδια.

Αποσυνδέστε τις συσκευές τηλεόρασης από την κεραία και την παροχή του ηλεκτρικού ρεύματος.

Αποφύγετε να αγγίξετε τις σωληνώσεις των υδραυλικών.

Μένουμε μακριά από ηλεκτροφόρα καλώδια.

Σε κάθε περίπτωση, παρακολουθείτε τις σχετικές ανακοινώσεις στα μέσα μαζικής ενημέρωσης και ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών.

Προηγούμενο άρθροΖητείται βοηθός φαρμακείου ή πωλήτης σε φαρμακείο στη Νέα Μάκρη
Επόμενο άρθροΣκύλος στις ΗΠΑ πυροβόλησε και σκότωσε τον ιδιοκτήτη του