Η 41η Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης έχει ήδη ξεκινήσει από τις 08.00 το πρωί της Κυριακής, από τον Τύμβο Μαραθώνα και βρίσκεται σε εξέλιξη, με τον τερματισμό να είναι προγραμματισμένος για τις 18.30 μ.μ. στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, όπου θα γίνει εκδήλωση υποδοχής των ειρηνοδρόμων.

Η φετινή Πορεία συμπίπτει τόσο με τους δύο πολέμους που βρίσκονται σε εξέλιξη στη Γάζα και την Ουκρανία όσο και με τα 25 χρόνια από τον βομβαρδισμό της Γιουγκοσλαβίας.

Επίσης, η φετινή Πορεία συμπίπτει με την 61η επέτειο της πρώτης απαγορευμένης Πορείας Ειρήνης το 1963, όταν ο βουλευτής της ΕΔΑ Γρηγόρης Λαμπράκης, έσπασε την αστυνομοκρατία και πραγματοποίησε τη Μαραθώνια πορεία ειρήνης.

Η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ). σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι: «εκφράζοντας την έντονη ανησυχία της για την κλιμάκωση του πολέμου στη Μέση Ανατολή, απευθύνει κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στην 41η Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης ώστε να αποτελέσει βήμα έκφρασης της αντίθεσης του λαού σε όλους αυτούς τους σχεδιασμούς και στην εμπλοκή της Ελλάδας»

 

Προηγούμενο άρθροΠροσοχή: Κλείνει η Μαραθώνος λόγω της πορείας Ειρήνης – Δείτε τι ώρα και πού
Επόμενο άρθροΟι επιστήμονες προειδοποιούν: Η επόμενη πανδημία ίσως προκληθεί από τον ιό της γρίπης