Viral έγινε το μικρό «ατύχημα» του παγκοσμίου φήμης ρομπότ Σοφία στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Στο περιθώριο της έκθεσης Beyond, το πασίγνωστο ρομπότ Τεχνητής Νοημοσύνης επιχείρησε να κατέβει ένα σκαλοπάτι, αλλά «δεν το είδε» και έπεσε.

Στο βίντεο, που κυκλοφόρησε στο Διαδίκτυο, καταγράφεται η στιγμή της πτώσης του ρομπότ μπροστά στον συγκεντρωμένο κόσμο, ενώ συνοδεύεται με την εξής λεζάντα: «Η καημένη η Σοφία…μάλλον θέλει βελτίωση», δίνοντας «τροφή» στους πάντα πεινασμένους χρήστες των social media.

«Φωνάξατε ΕΚΑΒ, μήπως χτύπησε;» γράφει ένας χρήστης του Facebook. «Η Σοφία έχει μυωπία;» αναφέρεται σε άλλο σχόλιο, ενώ άλλος αναφέρει σκωπτικά «α, την καψερή σακατεύτηκε. Κάποιος να την διαβάσει αυτό ήταν ξεκάθαρα μάτι».

Αξίζει επίσης να σημειωθεί πως το ρομπότ Σοφία, μεταξύ άλλων, απάντησε και σε ερωτήσεις δημοσιογράφων οι οποίες είχαν ήδη σταλεί, προκειμένου να προετοιμαστεί και να απαντήσει καταλλήλως. Όταν ωστόσο η Σοφία τοποθετήθηκε για την κρητική διατροφή, στο πλαίσιο καμπάνιας για την κρητική αγροτοδιατροφή, άρχισε να λέει το πόσο ευλογημένος τόπος είναι το νησί, αλλά και ότι είναι παντού αύταρκες, αναφέροντας επί λέξει ότι «η Κρήτη θα μπορούσε να ήταν και ένα αυτόνομο κρατίδιο»!

ΠΗΓΗpride.gr
Προηγούμενο άρθροΜαρίνα Καρύδα για Μάτι: H ελληνική Δικαιοσύνη παρέδωσε στα παιδιά μας μαθήματα αυτοδικίας
Επόμενο άρθροΆγγελος Κοντοθάνος: Ανέλαβα την ευθύνη μου γιατί σε αυτή την αίθουσα δεν το έχει κάνει κανείς