Δεκτός από το Purcell School, ένα από τα κορυφαία μουσικά σχολεία στον κόσμο, αν όχι το κορυφαίο, έγινε ο Στέλιος Κερασίδης από τη Νέα Μάκρη.

Ο βιρτουόζος του πιάνου, που έχει δώσει συναυλίες στις μεγαλύτερες αίθουσες στον κόσμο κι ας είναι μόλις 11 ετών, θα έχει τη δυνατότητα να φοιτήσει στη Βρετανία από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, εντούτοις τα δίδακτρα είναι απλησίαστα παρά την υποτροφία που του παρέχεται, όπως τονίζεται σε ποστ που ανέβηκε στον λογαριασμό του στο Facebook.

Μόλις στα 11 του χρόνια, ο Στέλιος Κερασίδης γίνεται δεκτός από το The Purcell School, το κορυφαίο μουσικό σχολείο του κόσμου και έχει πλέον την δυνατότητα από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο να φοιτήσει εκεί, ζώντας μόνιμα -χωρίς την οικογένεια του- στην Αγγλία.

Μεγάλη η τιμή και η συγκίνηση για το επίτευγμα, πασπαλισμένες βέβαια και απο εύλογη αγωνία για το τόλμημα ενός παιδιού, που από τόσο μικρή ηλικία δε φοβάται να ξενιτευτεί προκειμένου να κυνηγήσει το όνειρο του.

Δυστυχώς, παρά τη μερική υποτροφία που παρέχει το σχολείο στο παιδί, μετά την έξοδο της Μεγάλης Βρετανίας απο την Ευρωπαϊκή Ένωση, τα δίδακτρα παραμένουν σε δυσθεώρητα και απαγορευτικά μεγέθη για τα δεδομένα οποιασδήποτε μέσης ελληνικής οικογένειας.

Η εξίσωση δε μοιάζει εύκολη, αντίστοιχο παράδειγμα άλλωστε δεν είχαμε ποτέ στη χώρα και γνωρίζουμε καλά πως οδηγίες χρήσεως δε θα δοθούν ούτε σε τούτη τη μάχη. Ας είναι, έχουμε μάθει στα δύσκολα!

Υ.Γ. Ίσως πλέον είναι η ώρα Στελάκο και η ίδια σου η χώρα που τόσο αγαπάς και αναδεικνύεις σε κάθε ευκαιρία, να δείξει αντανακλαστικά και επιτέλους να στηρίξει τα παιδιά της…

Προηγούμενο άρθροΣυνελήφθη ηθοποιός ως μέλος της σπείρας που έκλεβε αυτοκίνητα στην Αττική (vid)
Επόμενο άρθροSerial killer αποθεωνόταν σε σε τηλεπαιχνίδι ενώ οι Αρχές τον έψαχναν πάνω από 30 χρόνια