Πλήθος κόσμου, από απλούς δημότες μέχρι τους πλέον επίσημους φορείς, τίμησε με την παρουσία του τον Στέργιο Τσίρκα, κατά την ορκωμοσία του ως νέου Δημάρχου Μαραθώνα, την Παρασκευή 30 Αυγούστου. Η τελετή πραγματοποιήθηκε στον προαύλιο χώρο του Μουσείου Μαραθωνίου Δρόμου, με τις ευλογίες του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Αμαρουσίου, Κηφισιάς και Ωρωπού κκ. Κύριλλου και με τον κόσμο να ακούει από τα χείλη του κ. Τσίρκα ότι στη νέα προσπάθεια δεν χωρούν αντιπαλότητες.

«Πορευόμαστε ενωμένοι σπάζοντας τα δεσμά του παρελθόντος και ενώνοντας δυνάμεις, ιδέες, πόρους και ανθρώπους για να κάνουμε πράξη τα έργα που θα αναβαθμίσουν τον Δήμο που αγαπάμε. Σε αυτόν τον αγώνα είμαστε όλοι μια ομάδα και οι αντιπαλότητες δεν έχουν θέση», τόνισε μεταξύ άλλων στη σύντομη ομιλία του ο κ. Τσίρκας.

Ακολούθησε η ορκωμοσία των Δημοτικών και Κοινοτικών Συμβούλων και η νέα εποχή για τον Δήμο ξεκίνησε με την ελπίδα στην τετραετία που θα ακολουθήσει να δούμε όλα όσα μάταια ελπίζαμε να δούμε σε αυτή που προηγήθηκε. Κι αν είναι δυνατόν, κι ακόμα περισσότερα.

Με τον φόβο να παραλείψουμε κάποιον, κάνουμε ειδική αναφορά σε μερικούς ανθρώπους που τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση. Αναλυτικότερα, παραβρέθηκαν ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Βασίλης Οικονόμου, ο νέος Αντιπεριφερειάρχης Αττικής, Νίκος Πέππας, οι πρώην Δήμαρχοι, Γιάννης Ζαγάρης, Σπύρος Ζαγάρης και Βασίλης Τζιλάβης, ο πρώην Αντιδήμαρχος, Πέτρος Αλεξανδρής, η πρώην Πρόεδρος της ΚΕΔΜΑ, Αναστασία Ευαγγελίου-Ρίζου κ.α.

Οι νέοι Αντιδήμαρχοι

Ανακοινώθηκαν από τη νέα Δημοτική Αρχή οι πέντε νέοι Αντιδήμαρχοι που ανέλαβαν κι επισήμως καθήκοντα από τις 2 Σεπτεμβρίου.

Αντιδήμαρχος Δικτύων και Καθημερινότητας ορίστηκε ο κ. Χρήστος Στάμος. Αντιδήμαρχος Παιδείας και Κοινωνικής Συνοχής ανέλαβε ο κ. Αργύρης Λάσκος, ενώ Αντιδήμαρχος Επιχειρηματικότητας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Τουρισμού είναι ο κ. Ευάγγελος Κυπαρίσσης.

Χρέη Αντιδημάρχου Ανάπτυξης και Έργων ανέλαβε ο κ. Ευάγγελος Σωτηρίου, ενώ νέος Αντιδήμαρχος Οικονομικής Διαχείρισης και Διαφάνειας είναι ο κ. Νικόλαος Ευαγγελόπουλος.