Παρουσία εκατοντάδων κατοίκων και εκπροσώπων της τοπικής κοινωνίας που γέμισαν το ανοικτό γήπεδο μπάσκετ της Καλλιτεχνούπολης, ορκίστηκε την Παρασκευή 30 Αυγούστου ο Ευάγγελος Μπουρνούς, ο οποίος ξεκίνησε και επισήμως τη δεύτερη διαδοχική θητεία του ως Δήμαρχος Ραφήνας-Πικερμίου.

Η ορκωμοσία έγινε υπό τις ευλογίες του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Μεσογαίας & Λαυρεωτικής κου Νικολάου, ενώπιον του οποίου ορκίστηκαν και οι περισσότεροι από τους Δημοτικούς και Κοινοτικούς Συμβούλους, με εξαίρεση όσους επέλεξαν τον πολιτικό όρκο.

Για να εξασφαλίσει την πλειοψηφία, ο κ. Μπουρνούς προχώρησε σε συνεργασία με τον Ανδρέα Βασιλόπουλο της ελάσσονος μειοψηφίας, ο οποίος αναλαμβάνει Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Παιδείας, Πολιτισμού, Αναπτυξιακών Προγραμμάτων και Ψηφιακής Πολιτικής, ενώ ορίζεται και μέλος της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής.

Χρέη Αντιδημάρχου Οικονομικής Διαχείρισης, Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Ισότητας αναλαμβάνει η κα Δήμητρα Τσεβά-Μήλα.

Αντιδήμαρχος Διαχείρισης Απορριμμάτων-Ανακύκλωσης και Πολιτικής Προστασίας είναι εφεξής ο κ. Κατσουλάκης Δημήτριος που αποτελεί και μέλος της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, Αντιδήμαρχος Καθημερινότητας και Υποδομών και επίσης μέλος της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής ορίστηκε ο κ. Αραπκιλής Σάββας, ενώ χρέη Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών και Δημοτικής Περιουσίας θα εκτελεί ο κ. Παναγιώτης Καλφαντής.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο κ. Καλφάντης και η κυρία Τσεβά αναλαμβάνουν Πρόεδροι της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής και της Οικονομικής Επιτροπής, αντίστοιχα.

Σε ό,τι αφορά στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου, αυτό θα απαρτίζεται από:

  • 12 στελέχη του συνδυασμού «Σύγχρονη Πολιτεία – Συνεργασία Ενεργών Πολιτών», του Δημάρχου Ευάγγελου Μπουρνούς (Δήμητρα Τσεβά, Σάββας Αραπκιλής, Κωνσταντίνος Μώρος, Δημήτρης Κατσουλάκης, Σπύρος Πάντζας, Χρύσα Βλαχάκη, Παύλος Μπατάλης, Χρήστος Τσεμπέρης, Γεράσιμος Βουδούρης, Παναγιώτης Γαβριήλ, Παναγιώτης Καλφαντής, Αριστείδης Μπουράνης).
  • τέσσερα στελέχη του συνδυασμού «Συμμαχία Δημιουργίας» του Δαμιανού Φαφούτη (Μαρία Αποστολάκη, Αγγελική Ξηντάρα, Ροζίνα Βάρου και Δαμιανός Φαφούτης).
  • τέσσερα στελέχη του συνδυασμού «Δημοτική Αλλαγή», που κατήλθε στις εκλογές με επικεφαλής τον Γιώργο Χριστόπουλο (Μαρία Αραπκιλή-Βιάδη, Σπύρος Κάρλος, Ράνια Δημητριάδη, Κατερίνα Παπαδοπούλου). Θυμίζουμε ότι ο κ. Χριστόπουλος παραιτήθηκε λίγο πριν την ορκωμοσία, με αποτέλεσμα να εκλέγεται η πρώτη επιλαχούσα της παράταξης, κα Κατερίνα Παπαδοπούλου.
  • τρία στελέχη του συνδυασμού «Νέα Αρχή» του Βασίλη Πιστικίδη (Αντώνης Παλπατζής, Παναγιώτης Δήμας, Βασίλης Πιστικίδης).
  • τρία στελέχη του συνδυασμού «Δύναμη Ανάπτυξης» του Ανδρέα Βασιλόπουλου (Φίλιππος Τζουμέρκας, Βαλερή Βασιλικού, Ανδρέας Βασιλόπουλος).
  • ένα στέλεχος της «Λαϊκής Συσπείρωσης» και συγκεκριμένα τον Χρήστο Τσαλαπατάνη.
    Οι πέντε βασικοί στόχοι του κ. Μπουρνούς

Μιλώντας στη MP λίγες μέρες πριν τις εκλογές, ο κ. Μπουρνούς είχε οριοθετήσει τις πέντε μεγάλες προκλήσεις για τη δεύτερή του θητεία τις οποίες είχε περιγράψει ως εξής:

«Πρώτη κατά σειρά είναι η ολοκλήρωση του έργου αποχέτευσης μέχρι τα μέσα του 2022. Δεύτερη η αντιπλημμυρική θωράκιση της περιοχής με το έργο του μεγάλου ρέματος Ραφήνας. Η τρίτη αφορά στους οδικούς άξονες και στον προαστιακό που θα πρέπει να έχει έρθει στην περιοχή μας ως το 2023-24. Τέταρτη, η ολοκλήρωση απόδοσης του παράκτιου μετώπου στην τοπική αυτοδιοίκηση και πέμπτη, η ολοκλήρωση του προγράμματος αθλητισμού, πολιτισμού και περιβαλλοντικών δράσεων που μεταξύ άλλων περιλαμβάνει και κατασκευή της μεγαλύτερης εγκατάστασης ανακύκλωσης στη χώρα».