φωτογραφίες: Νίκος Γαλαίος

Ήταν μια βραδιά που την περιμέναμε εδώ και πολύ καιρό. Ήταν μια βραδιά που και η ίδια η Άννα Βίσση περίμενε πολύ καιρό, όπως παραδέχθηκε μιλώντας στον κόσμο, πριν την έναρξη της συναυλίας που έδωσε στο κατάμεστο λιμάνι του Ματιού.

ΝΑΟΜΑ και Δεσμός (το σωματείο που βοήθησε την περιοχή μας με σημαντικά έργα, όπως η ανάπλαση δύο παιδικών χαρών και η ανακατασκευή των γηπέδων μπάσκετ και beach volley στο ΝΑΟΜΑ), συνδιοργάνωσαν τη συναυλία και φρόντισαν ώστε το βράδυ της 7ης Σεπτεμβρίου να μείνει αξέχαστο σε όλους.

Οι δρόμοι της περιοχής ήταν από νωρίς γεμάτοι κόσμο και ο χώρος του λιμανιού γέμισε ασφυκτικά αρκετά πριν τις 21.00, όταν και ξεκίνησε η συναυλία. Στον σύντομο χαιρετισμό της κι αφού τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των 102 θυμάτων, η τεράστια Άννα Βίσση, εμφανώς συγκινημένη, παραδέχθηκε πως τη συγκλόνισαν όσα συνέβησαν πέρσι σε μια περιοχή που συνήθιζε να επισκέπτεται επί σειρά ετών, αναφέρθηκε στους ανθρώπους που «μαρτύρησαν» και ευχαρίστησε την οικογένειά της που ζει εδώ και δεκαετίες στο Μάτι και η οποία βίωσε σημαντικές υλικές απώλειες.

Παρόντες στη συναυλία ήταν ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος, Στέργιος Τσίρκας, μέλη της νέας αλλά και της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής, γονείς με τα παιδιά τους, άνθρωποι μεγάλης ηλικίας αλλά και τουρίστες που παραξενεύτηκαν από την πολυκοσμία και τελικά δικαιώθηκαν για την επιλογή τους να παραμείνουν στον χώρο του ΝΑΟΜΑ, διασκεδάζοντας με την ψυχή τους.

Η συναυλία αυτή, που διήρκεσε περισσότερες από τρεις ώρες, θα μας μείνει αξέχαστη για περισσότερους από έναν λόγους. Χρέος όλων μας να ευχαριστήσουμε την Άννα Βίσση με τον παραφρασμένο τίτλο μιας μεγάλης της επιτυχίας.

Να ‘σαι καλά που… μας θυμήθηκες!

Διαβάστε εδώ την αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε στη MP η Άννα Βίσση