Με προηγούμενή του ανάρτηση προ ημερών, ο Νίκος Χατζηγιάννης είχε προαναγγείλει ότι σύντομα θα προχωρούσε σε αποκαλύψεις σχετικά με τον φετινό χριστουγεννιάτικο στολισμό και τις κινήσεις του δήμου Μαραθώνα.

Κάτι που τελικά έκανε χθες μέσω ανάρτησής του στο Facebook όπου με τίτλο «Όλη η αλήθεια για τον στολισμό», θέτει ερωτήματα στον δήμαρχο Μαραθώνα.

Αναλυτικά:

Κάποιοι μπορεί να ενδιαφέρονται μόνο για τα φωτεινά λαμπιόνια.

Εμείς όμως θέλουμε να γνωρίζουν όλοι τι συνέβη φέτος με τον Χριστουγεννιάτικο στολισμό στον Δήμο Μαραθώνα.

Πάμε λοιπόν :

Η Επιτροπή του Διαγωνισμού του Δήμου συνεδρίασε στις 24-11-2022 και διαπίστωσε ότι ο συμμετέχων υποψήφιος ανάδοχος δεν προσκόμισε στοιχεία ότι έχει στο παρελθόν εμπειρία που αφορούσε προμήθεια χριστουγεννιάτικου διάκοσμου και όχι προμήθεια ηλεκτρολογικού υλικού.

Επίσης, η Επιτροπή του Διαγωνισμού διαπίστωσε ότι ο υπεργολάβος που είχε δηλωθεί από τον ανάδοχο δεν είχε δηλώσει την δυνατότητα διάθεσης καλαθοφόρου οχήματος σύμφωνα με την απαίτηση της σχετικής μελέτης και παρά το ότι τού είχε ζητηθεί.

Η Επιτροπή του Διαγωνισμού ΕΙΣΗΓΗΘΗΚΕ ΤΗΝ ΑΠΟΡΡΙΨΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΤΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΑΝΑΔΟΧΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΛΗΞΗ ΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ

Περιέργως, ο Δήμαρχος Μαραθώνος, ως Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου ΕΙΣΗΓΗΘΗΚΕ στην Οικονομική Επιτροπή να προχωρήσει η διαδικασία, παρά το ότι η Επιτροπή του Διαγωνισμού είχε εισηγηθεί το αντίθετο!!!

Έτσι, η διαδικασία συνεχίστηκε, αφού οι μόνοι που μειψήφισαν ήταν οι δημοτικοί Σύμβουλοι κ. κ. Νησιώτης Γιώργος και Γεραμάνης Στέλιος.

Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ συνεδρίασε ξανά στις 14-12-2022 για την ολοκλήρωση του ελέγχου των δικαιολογητικών και πάλι διαπίστωσε ότι δεν πληρείτο το κριτήριο της ποιοτικής επιλογής της προηγούμενης εμπειρίας του υποψήφιου αναδόχου σε παρόμοιο έργο.

ΟΛΩΣ ΠΕΡΙΕΡΓΩΣ ΞΑΝΑ ο Δήμαρχος κ. Στέργιος Τσίρκας, ως Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής εισηγήθηκε να εγκριθεί ο ανάδοχος και να αναδειχθεί οριστικός ανάδοχος.

Το ποσό της προσφοράς του αναδόχου ήταν 123.510,20 ΕΥΡΩ!!!
Η απόφαση έγκρισης οριστικού αναδόχου ελήφθη από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου στις 16-12-2022.

Μειοψήφισαν και πάλι οι Νησιώτης – Γεραμάνης.

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΩΡΑ:

Η πόλη φέτος στολίστηκε από τις αρχές ΔΕΚΕΜΒΡΗ 2022.

Ο ανάδοχος εγκρίθηκε στις 16-12-2022.

Πώς είναι δυνατόν να ήξερε ο ανάδοχος ότι θα εγκριθεί και να δεχθεί να φέρει τον Χριστουγεννιάτικο διάκοσμο την στιγμή μάλιστα που η Επιτροπή του Διαγωνισμού είχε εισηγηθεί να απορριφθεί;;

Γιατί τον Χριστουγεννιάτικο διάκοσμο τον τοποθέτησαν οι υπάλληλοι του Δήμου, ενώ αυτό βάσει της μελέτης ήταν υποχρέωση του αναδόχου;;

Θα πληρωθεί κανονικά ο ανάδοχος και για υπηρεσίες τοποθέτησης που έκαναν οι υπάλληλοι του Δήμου;;

Γιατί ο κ. Τσίρκας απέρριψε την Εισήγηση της ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ που αποτελείται από αμερόληπτους δημοτικούς υπαλλήλους;;

Πολλά τα ερωτηματικά για 123.210,20 ΕΥΡΩ μίσθωσης και όχι αγοράς για στολίδια, φρου – φρου και…”αρώματα”.

Δεν νομίζετε κύριε Τσίρκα;;;;

Προηγούμενο άρθροΗ ανασκόπηση της χρονιάς στην Ελλάδα από τα μάτια ενός drone (vid)
Επόμενο άρθρο«Εξαιρετικά επείγον»: Έγγραφο προς τον δήμο Μαραθώνα να διακοπεί η χρήση νερού στο Γραμματικό