Στο πλαίσιο της προώθησης του Προγράμματος Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας «Πόρτα Πόρτα», που αποτελεί αποκλειστική πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη Υγείας, Δρ. Θάνου Ασκητή, πραγματοποιήθηκε σημαντική συνάντηση εργασίας μεταξύ του ιδίου και του Δημάρχου Μαραθώνα, Στέργιου Τσίρκα.

Η συνάντηση, που έλαβε χώρα στο Μουσείο Μαραθωνίου Δρόμου, του Δήμου Μαραθώνα, σηματοδοτεί την έναρξη κύκλου επαφών με όλους τους Δημάρχους της Αττικής, προκειμένου να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά οι τρέχουσες προκλήσεις και να προωθηθούν πρωτοβουλίες και δράσεις που θα οδηγήσουν σε βελτίωση της υγειονομικής περίθαλψης και της δημόσιας υγείας στην Περιφέρεια Αττικής εν συνόλω.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, έγινε ανταλλαγή απόψεων για διάφορα θέματα, που αφορούν στην υγεία και στην ευημερία των πολιτών, όπως η ενίσχυση των υπηρεσιών υγείας, η έμφαση στην πρόληψη και στην υποστήριξη, η αντιμετώπιση των επιδημιών, καθώς και η προώθηση υγιεινών τρόπων ζωής στην τοπική κοινότητα.

Επιπλέον, χαρτογραφήθηκαν οι κοινωνικές δομές και οι δομές υγείας του Δήμου Μαραθώνα, και αναλύθηκαν διεξοδικά οι υφιστάμενες ανάγκες, σύμφωνα με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του δήμου, ενώ ακολούθησε και αναλυτική παρουσίαση του Προγράμματος «Πόρτα Πόρτα» από τον Αντιπεριφερειάρχη Υγείας.

Με γνώμονα, ότι η υγεία και η κοινωνική ευημερία συνιστούν προτεραιότητες, που απαιτούν συνεχή συνεργασία και συντονισμό, τόσο ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας, Δρ. Θάνος Ασκητής όσο και ο Δήμαρχος Μαραθώνα, κ. Στέργιος Τσίρκας, εξέφρασαν την προθυμία τους για στενότερη συνεργασία και ενεργή δράση προς όφελος όλων των πολιτών, και δεσμεύτηκαν να πυκνώσουν τις επαφές τους στο εγγύς μέλλον, για την επίτευξη των κοινών στόχων στον τομέα της υγείας.

Προηγούμενο άρθροΤους χωρίζουν κάτι ψωροδισεκατομμύρια: Δεύτερος πλέον ο Έλον Μασκ στη λίστα με τους πλουσιότερους στον κόσμο
Επόμενο άρθροΑμηχανία στον «Εκατομμυριούχο»: Τηλεφώνησε στη σύζυγό του για βοήθεια και απάντησε άνδρας (vid)