Τέλος στα τακτικά χειρουργεία από 12 Φεβρουαρίου βάζουν οι γιατροί του Νοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» λόγω έλλειψης προσωπικού.

Στη χθεσινή συνεδρίασή του, ο Χειρουργικός Τομέας (ιατροί χειρουργοί όλων των ειδικοτήτων και αναισθησιολόγοι) του Νοσοκομείου αποφάσισε την από 12/2/24 διακοπή των προγραμματισμένων τακτικών επεμβάσεων της λίστας χειρουργείων, και τη λειτουργία των χειρουργικών αιθουσών μόνο για επείγοντα περιστατικά, λόγω της έλλειψης προσωπικού, και συγκεκριμένα ιατρών αναισθησιολόγων, και νοσηλευτών Αναισθησιολογικού και χειρουργείου.

Μεγάλο το πρόβλημα υποστελέχωσης

Το Νοσοκομείο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού εφημερεύει εναλλάξ με το Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία» 15 ημέρες τον μήνα. Παρά το μεγάλο όγκο περιστατικών που εξυπηρετείται στα χειρουργεία του, υπάρχει εδώ και καιρό το πρόβλημα υποστελέχωσης.

Έτσι, τα περιστατικά της λίστας τακτικών χειρουργείων λιμνάζουν, όπως λένε οι γιατροί, και οι χειρουργικές κλινικές δεν έχουν τη δυνατότητα να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους, ούτε το εκπαιδευτικό τους έργο, καθώς από τις 10 χειρουργικές αίθουσες του νοσοκομείου είναι ενεργές μόνο οι 2.

Το Τμήμα Αναισθησιολογίας του Νοσοκομείου Παίδων Αγλαΐα Κυριακού αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υποστελέχωσης εδώ και αρκετούς μήνες, και περισσότερο μετά τη συνταξιοδότηση δύο ιατρών και την μη ανανέωση της σύμβασης ιδιώτη ιατρού.

Συνεχόμενες εφημερίες στα χειρουργεία

Οι εναπομείναντες ιατροί αναισθησιολόγοι υπερεφημερεύουν κατ’ επανάληψη, και οι τελευταίες αυτές εξελίξεις τους επιβαρύνουν πολύ περισσότερο, με συνέπεια να μην μπορούν να καλύψουν με ασφάλεια το πρόγραμμα εφημεριών του νοσοκομείου, σημειώνουν οι γιατροί του χειρουργικού τομέα.

Οι εκπρόσωποι των γιατρών από τον Ιούνιο του 2023 έχουν ενημερώσει τόσο τη Διοίκηση του νοσοκομείου, όσο και την 1η Υγειονομική Περιφέρεια., αλλά δεν έχουν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα, ούτε έχουν προκηρυχθεί οι διαθέσιμες οργανικές θέσεις.

Καθώς η ύπαρξη περισσότερων ιατρών αναισθησιολόγων αλλά και νοσηλευτών χειρουργείου και αναισθησιολογικού είναι απαραίτητη για να λειτουργήσουν περισσότερες χειρουργικές αίθουσες, οι κλινικές/τμήματα του Χειρουργικού Τομέα διακόπτουν τις προγραμματισμένες επεμβάσεις σε παιδιά, αναγνωρίζοντας την έλλειψη προσωπικού ως πρόβλημα που οφείλει να λυθεί άμεσα, ώστε να μην έχει αρνητικές επιπτώσεις στην ασφάλεια των ασθενών και των εργαζόμενων στα χειρουργεία του νοσοκομείου» αναφέρει ο κλάδος.

ΠΗΓΗethnos.gr
Προηγούμενο άρθροΝέα τροπή στην εξαφάνιση της μικρής Μαντλίν – Τι αποκαλύπτει γνωστός του βασικού υπόπτου
Επόμενο άρθροΠώς η συνήθεια να σκαλίζετε τη μύτη σας αυξάνει τον κίνδυνο για Αλτσχάιμερ