Μπροστά σε αδιέξοδο βρίσκονται το τελευταίο διάστημα οι ομάδες φιλόζωων που δρουν στον δήμο Μαραθώνα καθώς ο αριθμός των αδέσποτων ζώων αυξάνεται δραματικά κάθε μήνα που περνά.

Με δεδομένο ότι εξακολουθούν να υπάρχουν ιδιοκτήτες που πετάνε στον δρόμο και στα σκουπίδια ή παρατούν σκυλιά τα οποία πλέον βαρέθηκαν, δεν χρειάζονται, δεν τους εξυπηρετούν στο κυνήγι, το πρόβλημα ολοένα και γιγαντώνεται και βέβαια δεν λύνεται όσες δράσεις για στείρωση κι αν οργανώσει ο δήμος.

Για τις δε γάτες καλύτερα να μη μπούμε σε διαδικασία συζήτησης καθώς ανά περιοχή συναντάς αγέλες που ταϊζονται χάρη στην ευαισθησία ανθρώπων που βγάζουν χρήματα από την τσέπη και το υστέρημά τους. Αν μάλιστα αναλογιστεί κάποιος ότι οι γάτες δεν πιάνονται εύκολα για να στειρωθούν κι ότι πολλαπλασιάζονται με ταχύτατους ρυθμούς, αντιλαμβάνεται για πόσο σοβαρό πρόβλημα μιλάμε.

Οι φιλόζωοι απευθύνουν έκκληση στους ιδιοκτήτες να προχωρούν σε στείρωση των ζώων τους, να υιοθετούν αντί να αγοράζουν και βέβαια να ειδοποιούν τον δήμο όταν βρίσκουν αδέσποτα.

Προηγούμενο άρθροΜαγική φωτογραφία: Έτσι φαίνεται η Γη αν βρίσκεσαι στη Σελήνη
Επόμενο άρθροΤι ώρα είναι στη Σελήνη; Γιατί οι επιστήμονες καίγονται να απαντήσουν αυτή την ερώτηση