Ο υπουργός Εργασίας άνοιξε τα χαρτιά του για τις κινήσεις της κυβέρνησης σε μια σειρά …καυτών θεμάτων

«Ισχύει στο ακέραιο η κυβερνητική δέσμευση για τη 13η σύνταξη» δήλωσε ο υπουργός Εργασίας Πάνος Σκουρλέτης σε συνέντευξη του στον realfm 97,8.

Ο υπουργός επέμεινε ότι οι προγραμματικές εξαγγελίες της κυβέρνησης παραμένουν και δεν πρόκειται να αλλάξουν, σημειώνοντας: «Ξεκαθαρίζω το εξής, στο e-mail Βαρουφάκη περιέχονται κάποιες γενικές κατευθύνσεις οι οποίες σχετίζονται με την πολιτική που προτιθέμεθα να εφαρμόσουμε το επόμενο τετράμηνο. Δεν είναι εκ νέου προγραμματικές δηλώσεις. Η κυβέρνηση έχει κάνει προγραμματικές δηλώσεις, έχει πάρει ψήφο εμπιστοσύνης και κινείται βάσει αυτών των δεσμεύσεων».

Ο Π. Σκουρλέτης ανέφερε ότι εντός του Μαρτίου θα προχωρήσει η κατάθεση του νομοσχεδίου για την επαναφορά των Συλλογικών Συμβάσεων. Όπως είπε «στοιχεία αυτού του νομοσχεδίου είναι η μετενέργεια, η επεκτασιμότητα, ουσιαστικά δηλαδή η αποκατάσταση του περιεχομένου, του κύρους και της οντότητας των συλλογικών συμβάσεων. Να μην είναι ένα αδειανό πουκάμισο όπως ήταν με βάση την μνημονιακή απορρύθμιση».

Ο υπουργός δήλωσε ότι «για πρώτη φορά οι εταίροι αναγνωρίζουν ότι υπάρχει ανάγκη να ξαναδούμε όλο το μνημονιακό πλαίσιο των νόμων οι οποίοι χαρακτήριζαν και κανόνιζαν τις εργασιακές σχέσεις».

Σύμφωνα με τον κ. Σκουρλέτη η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος καταργείται οριστικά. «Δεν θα υλοποιηθεί από εμάς» απάντησε χαρακτηριστικά στο συγκεκριμένο ερώτημα και σημείωσε: «Είναι ένα πλαίσιο γενικών προσεγγίσεων που προσπαθούμε να χτίσουμε μια νέου είδους σχέση και εμπιστοσύνη».

Σχετικά με τις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις, ο κ. Σκουρλέτης τόνισε πως οι όποιες αλλαγές θα προκύψουν μετά από διάλογο. «Από όσο αυτή τη στιγμή γνωρίζω από τις συζητήσεις που έχουμε κάνει και με τον κ. Στρατούλη, ο οποίος έχει την ευθύνη των ασφαλίσεων, του ταμείου αυτού, μιλάμε για αλλαγές οι οποίες θα προέλθουν μετά από διάλογο με τις ενδιαφερόμενες κοινωνικές ομάδες και τους εργαζόμενους. Άρα, αυτό που σας διαβεβαιώνω είναι ότι δεν μιλάμε αυτή τη στιγμή για υλοποίηση των όποιων δεσμεύσεων της προηγούμενης κυβέρνησης».

Πηγή: ienimerosi.gr

Προηγούμενο άρθρο2ος Marathon’s Half Marathon τον Απρίλιο
Επόμενο άρθροΚατάσχονται οι περιουσίες 17 μεγαλοκαταθετών για φοροδιαφυγή