Τσίπρας πρωθυπουργός ταξίδι Κούβα

Το επιτελείο του πρωθυπουργού απορρίπτει τα περί 300.000 και υποστηρίζει ότι το κόστος για το αεροσκάφος έφτασε τα 22.900 ευρώ. Απάντηση στα δημοσιεύματα που αναφέρονται στο κόστος της μετάβασης του Αλέξη Τσίπρα στην Κούβα δίνει το Μέγαρο Μαξίμου με τη γνωστή μέθοδο του non paper.

Το επιτελείο του πρωθυπουργού απορρίπτει τα περί 300.000 και υποστηρίζει ότι το κόστος για το αεροσκάφος έφτασε τα 22.900 ευρώ.

«Δημοσιεύματα, που στηρίζονται σ΄ έναν… πιλότο(!) που «πιλοτάρει  ένα τέτοιο ακριβώς αεροσκάφος», αναφέρουν ότι το κόστος του αεροπλάνου για το ταξίδι του Πρωθυπουργού στην Αβάνα «έφτασε τις 300.000 δολάρια»!», αναφέρει σε ειρωνικό ύφος το non paper και προσθέτει:

«Ο ένας πιλότος που «πιλοτάρει ένα τέτοιο ακριβώς αεροσκάφος», θα έπρεπε να γνωρίζει ότι το ταξίδι (καύσιμα) κόστισαν 16.700 ευρώ και η διαμονή, για το σύνολο του πληρώματος, τις 6.200 ευρώ. Σύνολο, δηλαδή, 22.900 ευρώ!

Θα πρέπει τώρα ο ένας πιλότος που «πιλοτάρει ένα τέτοιο ακριβώς αεροσκάφος» στα έξοδα της αποστολής να συμπεριλάβει και τα της παραμονής του Gulfstream στο αεροδρόμιο της Αβάνας. Θα τον ενημερώσουμε όταν θα αποσταλούν τα σχετικά τιμολόγια από την Κούβα!».
Τι ανέφεραν τα δημοσιεύματα

Σύμφωνα με δημοσίευμα των ΝΕΩΝ (στήλη του Γιώργου Παπαχρήστου), το ταξίδι με το πρωθυπουργικό Gulfstream, κόστισε 300.000 δολάρια.

Γράφει χαρακτηριστικά ο δημοσιογράφος: «(…) το πόσο μας κόστισε ως φορολογούμενων αυτό το τετραήμερο ταξιδάκι ως την Αβάνα, μπορώ να δώσω και μόνος μου την απάντηση (με βάση πληροφορίες που μου παρείχε χθες βράδυ φίλος μου πιλότος – διαψεύσεις δεν θα δεχθώ, γιατί ο άνθρωπος ΤΩΡΑ πιλοτάρει ένα τέτοιο ακριβώς αεροσκάφος): κάθε ώρα πτήσης του συγκεκριμένου αεροπλάνου, που είναι το περίφημο Gulfstream, κοστίζει περί τις 15.000 δολάρια, τα οποία αναλύονται σε καύσιμα, ασφάλειες, τέλη υπερπτήσεων και τέλη αεροδρομίων. Το οποίο σημαίνει ότι για τις 10 ώρες του “πήγαινε” και τις άλλες 10 της επιστροφής από την Αβάνα, το κόστος του αεροπλάνου μόνο έφτασε τις 300.000 δολάρια».

Ο δημοσιογράφος σημειώνει επίσης πως «με το 1/100 αυτού του κόστους θα μπορούσε να ταξιδέψει σε business θέση μέσω Μαδρίτης ή Παρισιού».

Πηγή: thethoc.gr

Προηγούμενο άρθροTερματοφύλακας πέτυχε γλάρο με βολέ
Επόμενο άρθροΠαγκόσμια μέρα κατά του AIDS-Ποια τα συμπτώματα