Τον Απρίλιο του 1912, ο Τιτανικός ξεκίνησε το παρθενικό του ταξίδι, έχοντας μαζί του τα όνειρα 2.224 επιβατών για ένα πιο ξεχωριστό μέλλον.

Ήταν στις 10 Απριλίου, όταν άνθρωποι διαφόρων κοινωνικών στρωμάτων επιβιβάστηκαν από το Σάουθαμπτον, προσδοκώντας να φτάσουν στη Νέα Υόρκη. Δύο ημέρες μετά, ο Τιτανικός, που πριν λίγες ημέρες αποκαλύφθηκε όπως ποτέ ξανά λόγω ψηφιακής σάρωσης, προσέκρουσε σε ένα παγόβουνο, οδηγώντας στον υγρό τάφο τουλάχιστον 1.500 ανθρώπους. Περίπου 340 σοροί με σωσίβια ανασύρθηκαν από την επιφάνεια του ωκεανού, αλλά 1.160 άνθρωποι χάθηκαν και δεν βρέθηκαν ποτέ.

Καθώς νέες φωτογραφίες του Τιτανικού παρουσιάζουν παπούτσια και μπουκάλια σαμπάνιας που άνηκαν σε επιβάτες, η DailyMail μίλησε με ειδικούς, επιχειρώντας να ρίξει φως στην τύχη των επιβατών.

Ο Τζέιμς Ντελγκάντο, ιστορικός που έχει καταδυθεί ο ίδιος στο ναυάγιο, δήλωσε ότι θα μπορούσε να υπάρχει «κάποιο ίχνος ανθρώπινων λειψάνων» στα απομεινάρια του πολυτελούς πλοίου. «Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι αυτό θα μπορούσε να είναι μια πιθανότητα, αλλά αυτή είναι μια επιστήμη για την οποία δεν γνωρίζουμε πολλά, ιδιαίτερα στα βάθη του ωκεανού» δήλωσε ο Ντελγκάντο, που είναι ανώτερος αντιπρόεδρος της αρχαιολογικής εταιρείας SEARCH Inc.

Δεν έχει ανακαλυφθεί κανένα ανθρώπινο λείψανο

Ο ιστορικός ανέφερε ότι «ακόμη και τα δόντια διαλύονται» όταν βρίσκονται για παρατεταμένες περιόδους στον πυθμένα του ωκεανού. «Αυτό που βλέπεις και είναι πολύ συναρπαστικό είναι τα ζευγάρια παπουτσιών που είναι απλωμένα, γεγονός που υποδηλώνει ότι εδώ είναι το σημείο όπου τελικά κατέληξαν», πρόσθεσε.

Ο Ντελγκάντο σχολίασε ότι τα αντικείμενα αυτά πρέπει να αντιμετωπίζονται με σεβασμό, σαν να είναι ανθρώπινα μέλη. Στα 111 χρόνια, μετά τη βύθιση, οι αποστολές στον Τιτανικό δεν έχουν εντοπίσει κανένα ανθρώπινο λείψανο, σύμφωνα με την RMS Titanic Inc, την εταιρεία που έχει τα δικαιώματα για τα συντρίμμια του ναυαγίου.

Ο Τζέιμς Κάμερον, ο οποίος σκηνοθέτησε την ταινία «Τιτανικός» του 1997, έχει κάνει περισσότερες από 30 καταδύσεις, καταγράφοντας περισσότερες ώρες στο πλοίο από τον ίδιο τον καπετάνιο Σμιθ. Είχε δηλώσει παλαιότερα στους New York Times: «Έχουμε δει ρούχα, έχουμε δει παπούτσια, έχουμε δει ζευγάρια παπουτσιών, τα οποία υποδηλώνουν έντονα ότι υπήρχε ένα πτώμα εκεί κάποια στιγμή, αλλά δεν έχουμε δει ποτέ ανθρώπινα λείψανα».

Το ναυάγιο του Τιτανικού βρίσκεται σε βάθος περίπου 13.000 ποδιών στον πυθμένα του Ατλαντικού. Τα σώματα θα είχαν αποσυντεθεί ή θα είχαν φαγωθεί από τη θαλάσσια ζωή σε αυτό το βάθος, συμπεριλαμβανομένων των ψαριών και των καρκινοειδών, όπως οι γαρίδες, καθώς και από βακτήρια.

 

ΠΗΓΗiefimerida.gr
Προηγούμενο άρθροΘλιβερό ποσοστό: Η Ελλάδα στην 6η θέση με τα πιο παχύσαρκα παιδιά κάτω των 5 ετών παγκοσμίως
Επόμενο άρθροΗ άγνωστη ιστορία μιας σπάνιας Mercedes που σάπιζε στα υπόγεια του Δήμου Πειραιά