Ειδικά προγράμματα στήριξης που περιλαμβάνουν την πληρωμή του 50% της δόσης των δανείων για όλο το 2021 για τους δανειολήπτες που βγήκαν από τα μορατόρια διαθέτει η Τράπεζα Πειραιώς.

Με την κίνηση αυτή, η τράπεζα δείχνει τη στρατηγική που σκοπεύουν να υιοθετήσουν συνολικά τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, ώστε να υπάρξει σταδιακή μετάβαση στις κανονικές πληρωμές οφειλών, επιβεβαιώνοντας σχετικό ρεπορτάζ του CNN.gr.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, το πρόγραμμα της Τράπεζας Πειραιώς προβλέπει την πληρωμή του 50% της δόσης για το 2021 και το 75% για το πρώτο εξάμηνο του 2022, ώστε η μετάβαση στα προ κορονοϊού δεδομένα να επέλθει σε διάστημα 17 μηνών.

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση αναφέρεται πως «η Τράπεζα Πειραιώς συνεχίζει να στηρίζει τους πελάτες της που πλήττονται οικονομικά από την πανδημία, δίνοντας τη δυνατότητα σε δανειολήπτες των οποίων έληξαν οι αναστολές πληρωμών που δόθηκαν στο πλαίσιο των μέτρων λόγω Covid -19, να επανέλθουν σε κανονική αποπληρωμή των δανείων τους σε διάστημα 18 μηνών. Η επαναφορά γίνεται μέσω ειδικού προγράμματος μειωμένων καταβολών, σταδιακά αυξανόμενων (step up), ενώ η ένταξη στο πρόγραμμα διενεργείται εξ ολοκλήρου ηλεκτρονικά και με ασφάλεια, με τη χρήση ηλεκτρονικών υπογραφών».

Πώς γίνεται η πληρωμή

Επιπλέον τονίζεται πως οι πληττόμενοι δανειολήπτες που βρίσκονται σε αναστολή πληρωμών, με την πάροδο του εννεαμήνου και τη λήξη των αναστολών, μπορούν να καταβάλλουν μέρος της δόσης τους για τους επόμενους 18 μήνες, και συγκεκριμένα το 50% αυτής για το σύνολο του 2021 και το 75% της δόσης για το πρώτο εξάμηνο του 2022. Έτσι, θα επανέλθουν στην αποπληρωμή του 100% της δόσης τους το δεύτερο εξάμηνο του 2022, με ισόχρονη επιμήκυνση της διάρκειας του δανείου τους.

Οι δανειολήπτες μπορούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα, χωρίς επίσκεψη στο κατάστημα, με τηλεφωνική επικοινωνία με την Τράπεζα, ενώ, με νέα υπηρεσία που προσφέρει η Τράπεζα Πειραιώς, η διαδικασία μπορεί να ολοκληρώνεται και εξ αποστάσεως.

Ειδικότερα, το αίτημα αξιολογείται μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας, χωρίς να απαιτείται η κατάθεση πρόσθετων στοιχείων. Για τη διευκόλυνση των πελατών και την αποφυγή της φυσικής παρουσίας τους στο κατάστημα, η Τράπεζα Πειραιώς εγκαινιάζει την υπηρεσία υπογραφής συμβατικών εντύπων μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Τα στοιχεία των πελατών καταχωρούνται μέσω e-mail και στη συνέχεια, η διαδικασία ολοκληρώνεται με ασφάλεια, με τη λήψη ηλεκτρονικών υπογραφών.