Στη μεγάλη μάχη που έδωσαν οι πυροσβέστες και οι εθελοντές στο μέτωπο στο Λιβίσι στάθηκε ο Στέργιος Τσίρκας, ο οποίος μιλώντας στη MP επανέλαβε ότι οι χθεσινές πυρκαγιές παραπέμπουν σε οργανωμένο σχέδιο εμπρησμού.

«Κάναμε αυτοψία πριν λίγη ώρα και οι μόνες ζημιές που υπάρχουν αφορούν σε δύο αποθήκες και στον κορμό ενός σπιτιού κοντά στην Ανατολής. Δόθηκε μεγάλη μάχη χθες, ειδικά όταν η φωτιά έφτασε μέχρι την οδό Ερμού. Εκεί ήταν και το κρίσιμο σημείο γιατί αν ξέφευγε θα είχαμε μεγάλο πρόβλημα καθώς είχε κατεύθυνση προς τη θάλασσα. Επαναλαμβάνω ότι ήταν ξεκάθαρο σχέδιο εμπρησμού και δε χωρά αμφιβολία σε αυτό», ανέφερε αρχικά ο Δήμαρχος Μαραθώνα και απαντώντας στο ερώτημα τι μπορεί να κάνει ο Δήμος για να αποτρέψει πιθανή νέα απόπειρα εμπρησμού στην περιοχή τόνισε:

«Αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι να είμαστε σε συνεχή επιφυλακή με τις αρμόδιες υπηρεσίες. Η Δημοτική Αστυνομία σταματά στις 22.00 ωστόσο είμαστε σε επαφή με τις Αρχές, με την Πυροσβεστική και βέβαια με τους εθελοντές μας ώστε να προλαβαίνουμε τέτοια γεγονότα. Χρειάζεται επαγρύπνηση και πολλή προσοχή από όλους. Ήταν το δεύτερο περιστατικό σε λίγες μέρες και τρίτο αν προσθέσουμε και τη φωτιά στο Γραμματικό».