Σκληρή ανακοίνωση με την οποία καταφέρεται κατά της δημοτικής αρχής, για τις αντιλαϊκές πολιτικές που ακολουθεί, εξέδωσε η Λαϊκή Συσπείρωση Μαραθώνα.

Και δεν σταματά μόνο εκεί αλλά εξαπολύει επίθεση και κατά της δεύτερης δημοτικής δύναμης, καθώς όπως τονίζει, οι καβγάδες Τσίρκα – Παπουτσή γίνονται για τα μάτια του κόσμου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Η σημερινή Δημοτική Αρχή στήριξε και στηρίζει το σημερινό ασφυκτικό και αντιλαϊκό πλαίσιο που έχουν διαμορφώσει για τους δήμους η ΕΕ και το κεντρικό κράτος, όποιος κι αν ήταν κάθε φορά στην κυβέρνηση. Αποδέχεται τη λειτουργία του δήμου ως φοροεισπρακτικού μηχανισμού, την ενίσχυση της ανταποδοτικότητας, την υποστελέχωση των δημοτικών υπηρεσιών, την ομηρία των 8μηνιτών και όλων των συμβασιούχων στον δήμο, τη διάλυση των εργασιακών σχέσεων, τη μεταφορά της κρατικής ευθύνης για την Παιδεία και την Υγεία στους δήμους, με αποτέλεσμα την υποβάθμιση και απαξίωσή τους και πολλά άλλα.

Εμείς προσθέτουμε πως η αντιλαϊκή πολιτική μπορεί να έχει διάφορα «περιτυλίγματα», αλλά η ουσία δεν αλλάζει. Σε κάθε περίπτωση ο λαός του Δήμου Μαραθώνα δεν πρέπει να έχει εμπιστοσύνη όχι μόνο στη σημερινή δημοτική αρχή, αλλά και στους υπόλοιπους που προέρχονται από την ίδια «κοίτη του ποταμιού».

Οι διαφωνίες και οι καυγάδες Τσίρκα – Παπουτσή δεν είναι για την ουσία των προβλημάτων και των ζητημάτων που απασχολούν τους κατοίκους του Δήμου μας.

Το ότι θεωρούν μαγαζί τους τις υπηρεσίες του Δήμου και τους υπαλλήλους του Δήμου δικούς τους υπαλλήλους και όχι των δημοτών, είναι χρόνια αντίληψη όσων πέρασαν από την Δημοτική διοίκηση. Αυτό γίνεται αντιληπτό και από τους Δημότες, αλλά και από τους ίδιους τους υπαλλήλους, που πρέπει να ορθώσουν το ανάστημα τους, να διεκδικήσουν την λύση των προβλημάτων τους και να συσπειρωθούν σε σωματείο που να μην είναι του Δημάρχου, αλλά δικό τους.

Ο Λαός δεν πρέπει να «τσιμπάει» από τις δήθεν διαφωνίες ή ότι τόλμη και αίσθημα ευθύνης είναι ποιος και με ποιο τρόπο θα επιβάλει τη φοροληστεία στην ήδη δύσκολη καθημερινότητά μας. Τόλμη και αίσθημα ευθύνης απέναντι στο λαό του Μαραθώνα είναι η διεκδίκηση των περίπου 40.000.000 ευρώ (αναλογιστικά) που έχουν παρακρατηθεί από το κράτος τα τελευταία 5 χρόνια, βάσει του δικού τους νόμου για τον Καλλικράτη 3852/2010. Έτσι και τα τέλη θα ήταν λιγότερα και δεν θα είχαμε καινούργια χαράτσια.

Η διαφορά μας με τους υπόλοιπους συνδυασμούς είναι ότι εμείς δεναποδεχόμαστε την εμπορευματοποίηση και ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών για να αντιμετωπίσουμε την υποστελέχωση, ούτε το διαρκές χαράτσωμα του λαού για να αντιμετωπίσουμε την υποχρηματοδότηση. Δεν αποδεχόμαστε την κατεύθυνση υλοποίησης έργων με γνώμονα τις ανάγκες των επιχειρηματικών ομίλων.

Διεκδικούμε αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης, απόδοση των παρακρατηθέντων στον δήμο, προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα ώστε να καλυφθούν τα εκατοντάδες κενά, δραστική μείωση της δημοτικής φορολογίας, στήριξη των κατοίκων και των επαγγελματιών του δήμου, σταμάτημα πλειστηριασμών και κατασχέσεων για χρέη στον δήμο και ασφαλή σχολεία για τα παιδιά μας.

Όλα αυτά απαιτούν σύγκρουση με την κυρίαρχη αντιλαϊκή πολιτική, η υλοποίηση της οποίας περνάει και μέσα από τους δήμους.

Γι’ αυτό η «Λαϊκή Συσπείρωση» σημαίνει μαχητική αντιπολίτευση στην αντιλαϊκή πολιτική και πιο δυνατός ο λαός στον αγώνα για τα συμφέροντα και τις πραγματικές ανάγκες του.

Για μας όμορφη πόλη και χωριά είναι αυτά που δεν έχουν ανεργία, φτώχεια, παιδιά να κάνουν μάθημα σε κοντέινερ.

Γιατί δήμος δεν είναι η επιχειρηματικότητα, δεν είναι οι «πράσινες» μπίζνες και οι ανταγωνισμοί για την κατανομή του Ταμείου Ανάκαμψης στους διάφορους ομίλους.

Δήμος είναι ο λαός της κάθε πόλης και χωριού, είναι η ζωή του, η στήριξή του για να μπορεί να παίρνει «ανάσες» και ο αγώνας για την ικανοποίηση των αναγκών του.

Προηγούμενο άρθροΟύτε στο Χόλιγουντ: 30χρονος πήδηξε από τον 5ο όροφο κτηρίου για να αποφύγει αστυνομικούς (vid)
Επόμενο άρθροΟι εθελοντές πυροσβέστες Μαραθώνα έκαναν… γυαλί το Νηπιαγωγείο Αγίας Μαρίνας (φωτογραφίες)