Τα χριστουγεννιάτικα γλυκά, όπως και τα γλυκά όλης της χρονιάς μπορούν να είναι νόστιμα, λαχαρτιστά και vegan συγχρόνως. Χωρίς τύψεις, χωρίς ενοχές, απόλαυσέ τα όλη την εορταστική περίοδο!

Χρειάζεσαι πολύ λίγα και απλά υλικά και ελάχιστο χρόνο για να φτιάξεις αυτά τα vegan τρουφάκια χωρίς ζάχαρη!

TIP: Είναι ιδανικά και για να τα πας δώρο σε επίσκεψη! Μου έχει λείψει αυτή η συνήθεια που φτιάχναμε μόνοι μας τα γλυκά και τα πηγαίναμε δώρο σε φίλους μας!

Συστατικά

  • 5 δαμάσκηνα
  • 5 χουρμάδες χωρίς κουκούτσια
  • 200 γρ. ξηροί καρποί της επιλογής σας (αμύγδαλα, φουντούκια ή καρύδια)
  • 1 κ.σ. λάδι καρύδας
  • 1 κ.σ. ακατέργαστη σκόνη κακάο
  • Τριμμένη καρύδα για την επικάλυψη

Οδηγίες

Ξεκινάμε τοποθετώντας τους ξηρούς καρπούς στο μπλέντερ. Χτυπάμε για 1 λεπτό, έως ότου θρυμματιστούν οι καρποί.

Στη συνέχεια, προσθέτουμε τα υπόλοιπα συστατικά. Χτυπάμε για ένα λεπτό μέχρι να σχηματιστεί μια ζύμη.

Φτιάχνουμε μικρές μπαλίτσες με το μείγμα, χρησιμοποιώντας τα χέρια μας. Βάζουμε την καρύδα σε ένα μεγάλο μπολ και ρίχνουμε μέσα τα τρουφάκια. Τα περνάμε καλά από την τριμμένη καρύδα να επικαλυφθούν σε όλη τους την επιφάνεια.