Άγνωστοι βεβήλωσαν τα ξημερώματα της Τρίτης το μνημείο του δολοφονηθέντος από τον χρυσαυγίτη Ρουπακιά, Παύλου Φύσσα. Οι περίοικοι και οι περαστικοί είδαν πάνω στο μνημείο, στο σημείο της δολοφονίας στο Κερατσίνι, αγκυλωτούς σταυρούς και φασιστικά συνθήματα.

Ο δήμος Κερατσινίου στην ανακοίνωση του για το περιστατικό σημειώνει ότι «η νέα θρασύτατη πρόκληση και η επανεμφάνιση των φασιστοειδών στους δρόμους της πόλης μας αποδεικνύει ότι το μέτωπο αυτό παραμένει ανοιχτό». Επισημαίνει επίσης ότι «ο Δήμος μας καταδικάζει την άνανδρη φασιστική επίθεση στο σημείο της δολοφονίας, ένα χώρο με ιδιαίτερη συμβολική σημασία για εμάς, ένα χώρο μνήμης που θυμίζει στους κατοίκους της πόλης μας ότι ο αγώνας ενάντια στην απειλή του φασισμού πρέπει να είναι διαρκής στα σχολεία, στους χώρους δουλειάς και στις γειτονιές μας».

Οι ναζιστές δράστες “αφησαν” πάνω στο μνημείο και την υπογραφή C-18. Πρόκειται για την υπογραφή της νεοναζιστικής βρετανικής οργάνωσης «Combat 18», η οποία είχε κατηγορηθεί για δολοφονίες μεταναστών, -όχι μόνο στη Βρετανία. Το 18 παραπέμπει στο 1ο και το 8ο γράμμα του αλφαβήτου, δηλαδή A και Η, τα αρχικά του Αδόλφου Χίτλερ.

Πηγή: lifo.gr

Προηγούμενο άρθροΚατάσχονται οι περιουσίες 17 μεγαλοκαταθετών για φοροδιαφυγή
Επόμενο άρθροΕισαγγελική έρευνα για τις συνθήκες κράτησης στην Αμυγδαλέζα