Αναστατωμένοι είναι γονείς μαθητών δημοτικών σχολείων στην Κύπρο. Εκπαιδευτικοί διαπιστώνουν ο ένας μετά τον άλλον ότι στο βιβλίο Γλώσσας της πέμπτης τάξης του Δημοτικού Σχολείου και στο κεφάλαιο αναφορικά με την ευημερία των ζώων υπάρχει παραπομπή σε ιστοσελίδα με πορνογραφικό υλικό.

Πρόκειται για την ιστοσελίδα zoofilia.gr, η οποία μέχρι πρότινος παρουσίαζε περιεχόμενο εντελώς ακατάλληλο για ανηλίκους και σήμερα εμφανίζεται να είναι σε πώληση το domain name και παραπέμπει σε άλλες ιστοσελίδες πορνογραφικού περιεχομένου.

Η εκπομπή Alpha Ενημέρωση του Alpha Κύπρου, επικοινώνησε με το Υπουργείο Παιδείας, αρμόδια πηγή από το οποίο ενημέρωσε ότι εκπαιδευτικός από τον περασμένο Μάιο εντόπισε την παραπομπή σε ιστοσελίδα πορνογραφικού υλικού. Το Υπουργείο Παιδείας επικοινώνησε με τον εκδοτικό οίκο του βιβλίου στην Ελλάδα και αμέσως αφαιρέθηκε η παραπομπή από την ηλεκτρονική έκδοση του βιβλίου.

Ωστόσο, επειδή τα βιβλία είχαν ήδη εκτυπωθεί και διανεμηθεί για τη φετινή σχολική χρονιά ήταν αδύνατον να ανακληθούν και έχει γίνει διόρθωση για την επόμενη σχολική χρονιά. Το Υπουργείο Παιδείας μάλιστα, έχει ζητήσει την αφαίρεση όλων των παραπομπών σε ιστοσελίδες, καθώς είναι άγνωστο τι περιεχόμενο μπορεί να εμφανίζουν εάν πέσουν θύματα χάκερ.

ΠΗΓΗiellada.gr
Προηγούμενο άρθροΗ μητέρα που εκδικήθηκε ένα προς ένα τα μέλη του καρτέλ που σκότωσαν την κόρη της (vid)
Επόμενο άρθροΟλοκληρώθηκε το deal και το Smart Park γυρίζει σελίδα – Τα σχέδια για το «αύριο»