Την ερχόμενη Κυριακή, 22 Μαίου, στον Ι.Ν. Αναλήψεως θα πραγματοποιηθεί η Εκδήλωση για τα 100 χρόνια Τιμής και Μνήμης στον Μικρασιατικό Ελληνισμό.

Μπορεί να είναι εικόνα κείμενο

Οι Μπουτζαλήδες και οι Μικρασιάτες του Οικισμού μας, άνοιξαν τα σεντούκια τους και κυρίως την καρδιά τους και ανέσυραν από μέσα φωτογραφίες, βιβλία, ρούχα, στολίδια και φορεσιές, αλλά και μνήμες πικρές, ή, γλυκές, από όσα τους διηγήθηκαν οι γονείς, οι παππούδες κι οι γιαγιάδες τους. Όσα έζησαν τα ήρεμα χρόνια κι όσα συνέβησαν μετά από το ζοφερό Σεπτέμβρη του 1922.

Μπορεί να είναι εικόνα εξωτερικοί χώροι και κείμενο που λέει "BUCA BEFORE 1922"

Όλα αυτά, οι κάτοικοι του Οικισμού, μας τα προσέφεραν, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του Συλλόγου και θα εκτεθούν στο Περίπτερο του Εξωραϊστικού Συλλόγου Νέου Βουτζά «Η ΠΡΟΟΔΟΣ», την Κυριακή 22 Μαΐου στις 18:00, στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού Αναλήψεως στη Διασταύρωση Ραφήνας.

Θα προβληθούν βίντεο από τον Μπουτζά της Σμύρνης, με εικόνες και συνέντευξη – ντοκουμέντο κατοίκου του Μπουτζά.

Η εκδήλωση διοργανώνεται από το Γραφείο Νεότητος της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσογαίας & Λαυρεωτικής, με τίτλο «ΜΙΚΡΑΣΙΑ, Ανατολικά της καρδιάς», για την απόδοση Τιμής και Μνήμης στον Ελληνισμό, 100 χρόνια μετά την Μικρασιατική Καταστροφή

Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο, εξωτερικοί χώροι και φοίνικες

Περιλαμβάνονται επίσης:

• Θεατρικό έργο
• Παραδοσιακοί χοροί
• Τραγούδια & Βυζαντινοί Ύμνοι
• Έκθεση βιβλίου
• Εκθεσιακό πάρκο Μικρασιατικής Μνήμης.

Την μουσική επιμέλεια έχει αναλάβει ο Χρίστος Τσιαμούλης.

Προηγούμενο άρθροΠοια ήταν η Αμέλια Ντάιερ: Η πιο σατανική serial killer που σκότωσε πάνω από 400 μωρά!
Επόμενο άρθροΠροσλήψεις 109 ατόμων στις παιδικές κατασκηνώσεις του Αγίου Ανδρέα