Η επιμονή και η υπομονή είναι αρετές που μπορούν να οδηγήσουν στην κατάκτηση και του πλέον δύσκολου στόχου που μπορεί να θέσει κανείς, ο οποίος στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι απλά οι… εξετάσεις για το δίπλωμα οδήγησης αυτοκινήτου.

Χωρίς να το βάλει κάτω ή να αμφισβητήσει έστω και ένα λεπτό τις ικανότητές του πίσω από το τιμόνι ένας νέος υποψήφιος οδηγός στο Ηνωμένο Βασίλειο έβγαλε από το μυαλό του τη λέξη «αποτυχία» και αποφάσισε να κάνει ό,τι χρειαστεί για να πάρει στα χέρια του την πολυπόθητη άδεια οδήγησης αυτοκινήτου.

Προφανώς η αποστήθιση δεν είναι το δυνατό χαρτί του Βρετανού υποψήφιου οδηγού, ο οποίος βρήκε τεράστια δυσκολία στο να περάσει το θεωρητικό κομμάτι των εξετάσεων. Τόσο μεγάλη μάλιστα που το άτομο, το οποίο δεν κατονομάζεται από τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης, χρειάστηκε να επαναλάβει τις θεωρητικές εξετάσει 59 φορές για να καταφέρει να περάσει με επιτυχία το τεστ.

Οι 60 συνολικά προσπάθειες του Βρετανού αποτελούν… εθνικό ρεκόρ για το Ηνωμένο Βασίλειο αφού κανείς άλλος μέχρι σήμερα δεν έχει χρειαστεί να επαναλάβει τόσες φορές το θεωρητικό κομμάτι των εξετάσεων. Επόμενος στη σχετική λίστα των Βρετανών είναι ένας υποψήφιος οδηγός που χρειάστηκε 57 προσπάθειες, ενώ 53 φορές χρειάστηκε ο τρίτος της λίστας.

Οι ειδικοί αποδίδουν την υπερ-προσπάθεια του Βρετανού σε άγχος αλλά και υποτίμηση της δυσκολίας των ίδιων των θεωρητικών εξετάσεων με τη γενικότερη τάση ωστόσο στη Μ. Βρετανία να δείχνει μια σημαντική πτώση στο ποσοστό επιτυχίας των υποψηφίων.

Σύμφωνα και με τα επίσημα στοιχεία του βρετανικού Υπουργείου Μεταφορών το ποσοστό επιτυχίας στις θεωρητικές εξετάσεις των υποψηφίων έχει πάρει την κατιούσα και από το 65% που βρισκόταν το 2007-2008 έχει πέσει στο μόλις 44%. Με λίγα λόγια ούτε οι μισοί υποψήφιοι οδηγοί στη Μ. Βρετανία δεν καταφέρνουν περάσουν το θεωρητικό τεστ με την πρώτη.

Οι εξήντα φορές που χρειάστηκε να δώσει τις εξετάσεις ο Βρετανός, του κόστισαν συνολικά 1.610 ευρώ (26,8 ευρώ ανά εξέταση), ενώ πέρασε ούτε λίγο ούτε πολύ 2,5 ημέρες στο εξεταστικό κέντρο, αφού τα τεστ των 50 θεωρητικών ερωτήσεων είναι ωριαία.

Παράλληλα, για να φτάσει τελικά στην πηγή ο Βρετανός έπρεπε να περιμένει τουλάχιστον μισό χρόνο αφού σε κάθε αποτυχημένο τεστ έπρεπε να περιμένει τρεις εργάσιμες ημέρες για να το δώσει ξανά.

ΠΗΓΗcarandmotor.gr
Προηγούμενο άρθροΔικαστική απόφαση – σταθμός για δημόσια υπάλληλο που πέθανε μετά από εργασιακό bullying
Επόμενο άρθροΘύμα διάρρηξης ο Κουτσόπουλος – Άγνωστοι έκαναν φύλλο και φτερό τη μονοκατοικία του στην Παλλήνη