Μπορεί από την περιοχή μας να λείπει ο Σύλλογος που πρωταγωνιστεί και αγωνίζεται σε πολύ υψηλές κατηγορίες, αυτό, ωστόσο, δε σημαίνει ότι δε θα πρέπει να νιώθουμε υπερήφανοι για σωματεία που δραστηριοποιούνται εδώ. Κάθε άλλο μάλιστα.

Ο Επιμορφωτικός Σύλλογος Νέας Μάκρης διαγράφει εδώ και χρόνια λαμπρή πορεία στα αθλητικά και πολιτιστικά τεκταινόμενα της περιοχής. Οι ομάδες του μπορεί να μην έφτασαν ποτέ σε μεγάλες διακρίσεις, απασχόλησαν, όμως, στο πέρασμα του χρόνου χιλιάδες παιδιά της περιοχής -και όχι μόνο- τα οποία και κράτησαν μακριά από άλλες δραστηριότητες.
Φέτος ήρθε και η σειρά των αγωνιστικών επιτυχιών. Και μάλιστα σε μια χρονιά που έτσι όπως ξεκίνησε, κανείς δεν περίμενε ότι θα εξελισσόταν θριαμβευτικά για την ανδρική ομάδα μπάσκετ και τη γυναικεία ομάδα βόλεϊ του Ε.Σ. Νέας Μάκρης.

«Όλα όσα συνέβησαν το καλοκαίρι, εκτός από τη γενική παγωμάρα και τη θλίψη που έφεραν, είχαν ως αποτέλεσμα να μην έχουμε και ευχέρεια στις προπονήσεις για την προετοιμασία μας. Χρειάστηκε η βοήθεια του σχολείου της Αγίας Μαρίνας που για ένα διάστημα μάς παραχώρησε τις εγκαταστάσεις του και οφείλουμε να πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στη διεύθυνση και στον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων.

Όπως καταλαβαίνετε, το ξεκίνημα της σεζόν δεν προσφερόταν για να κάνουμε όνειρα ανόδου, έστω και αν πιστεύαμε πολύ στις δυνατότητες τόσο της ομάδας μπάσκετ όσο και της γυναικείας ομάδας βόλεϊ», δηλώνουν στη MP δύο από τους στυλοβάτες του Ε.Σ. Νέας Μάκρης και συγκεκριμένα ο Πρόεδρος, Νίκος Καραβασίλης και ο Γενικός Αρχηγός του τμήματος μπάσκετ, Νίκος Μοριανός.

Κι όμως… θρίαμβος

Όταν πια ξεκίνησε η σεζόν, αμφότερες οι ομάδες άρχισαν να δείχνουν ότι πατούν γερά στα πόδια τους. Πηγαίνοντας, δε, από νίκη σε νίκη και χάρη στην καθοδήγηση δύο εκπληκτικών προπονητών και συγκεκριμένα του κ. Σπύρου Μπούτζη (Ανδρική ομάδα μπάσκετ) και του κ. Γιάννη Φάκα (Γυναικεία ομάδα βόλεϊ), οι αθλητές άρχισαν να βλέπουν ψηλότερα, από ότι αρχικά έβλεπαν, και να κάνουν όνειρα. Στην όλη πορεία, σημαντικό ρόλο είχε και ο κ. Γιάννης Παπαβασιλείου, γυμναστής της ανδρικής ομάδας.

«Αγώνα με τον αγώνα μάς άνοιγε και περισσότερο η όρεξη καθώς πραγματοποιούσαμε πορεία πρωταθλητισμού. Οι προπονητές κατάφεραν να μεταδώσουν στους αθλητές και τις αθλήτριες ότι έχουν τη δυνατότητα να πετύχουν το κάτι παραπάνω και το τέλος της σεζόν μάς βρήκε θριαμβευτές», εξηγεί ο κ. Μοριανός. Τι σημαίνει θριαμβευτές; Σημαίνει ότι η εβδομάδα από 26-31 Μαρτίου ήταν μάλλον η κορυφαία εβδομάδα στην Ιστορία του Ε.Σ. Νέας Μάκρης.

Τα κορίτσια του βόλεϊ, αγωνιζόμενα σε ένα γήπεδο γεμάτο από κόσμο, χρειάζονταν νίκη με 3-0 σετ και πάνω από 10 πόντους διαφορά κόντρα στην πρωτοπόρο και εξαιρετική «Δεξαμενή Μεταμόρφωσης». Επικράτησαν 3-0, έφτασαν την τελική διαφορά στους 29 πόντους (25-14, 25-15 και 25-17) και κατέκτησαν το πρωτάθλημα και την απευθείας άνοδο, αποφεύγοντας τα ψυχοφθόρα και πάντα απρόβλεπτα λόγω του άγχους, μπαράζ. Η νέα σεζόν θα βρει την ομάδα μας στην πρώτη κατηγορία του τοπικού πρωταθλήματος κι ελπίδα όλων είναι να εδραιωθεί εκεί. Τουλάχιστον σε πρώτη φάση…

Δύο ημέρες μετά τον άθλο των κοριτσιών, τη σκυτάλη πήραν οι άνδρες και η ομάδα μπάσκετ. Με τη δέκατη διαδοχική νίκη της στο πρωτάθλημα επί της «Τούφας Χαλανδρίου», η αρμάδα του Σπύρου Μπούτζη εξασφάλισε την κατάκτηση του πρωταθλήματος στον Β’ όμιλο της Γ΄ ΕΣΚΑ, καθώς επίσης και τη συμμετοχή της στον αγώνα για την ανάδειξη του υπερπρωταθλητή της κατηγορίας.

Ο μεγάλος «απών»

Με μια φωνή μας το είπαν οι κκ. Καραβασίλης και Μοριανός. «Αν υπάρχει ένα πράγμα που μας στενοχωρεί σε μια εκπληκτική σεζόν, αυτό είναι ότι δεν βρίσκεται μαζί μας για να νιώσει περήφανος και να πανηγυρίσει ο Γιάννης Δημητριάδης. Ο άνθρωπος χάρη στον οποίο ο Επιμορφωτικός πάτησε στα πόδια του, διατηρήθηκε ζωντανός και αναπτύχθηκε μέσα στον χρόνο. Ο Γιάννης Δημητριάδης ήταν η προσωποποίηση του ηρωισμού και του εθελοντισμού, η ψυχή του Ε.Σ. Νέας Μάκρης και του αθλητισμού στην περιοχή. Η κληρονομιά που μας άφησε ήταν τεράστια και το λιγότερο που θα μπορούσαμε να κάνουμε ήταν να αιτηθούμε να πάρει το όνομά του το κλειστό της Νέας Μάκρης».

Όπως και θα γίνει. Με τη σύμφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, το Κλειστό Γήπεδο Μπάσκετ του Αθλητικού και Πολιτιστικού Πάρκου Νέας Μάκρης θα μετονομαστεί σε κλειστό «Γιάννης Δημητριάδης» σε ειδική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 19 Απριλίου (19:00).

Προηγούμενο άρθρο#58 Editorial Απριλίου 2019
Επόμενο άρθροΠέντε άνθρωποι με αναπηρία που κατέκτησαν την κορυφή του Έβερεστ