Γράφει ο Μάκης Κουλουμπής

Σε προγραμματισμένη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 1η Ιουνίου στο Δημαρχείο της Σπάρτης όπου συμμετείχαν ο Δήμαρχος Σπάρτης Πέτρος Δούκας, ομάδα συνεργατών του, μέλη της Διαχειριστικής Επιτροπής Κληροδοτημάτων του Δήμου, ο Δήμαρχος Μαραθώνα, Στέργιος Τσίρκας και ο Αντιδήμαρχος Νίκος Καραγιάννης, συζητήθηκαν όλες οι λεπτομέρειες της διαδικασίας για την απόκτηση από τον Δήμο Μαραθώνα κτήματος, έκτασης 13 στρεμμάτων, ιδιοκτησίας του Δήμου Σπάρτης.

Η συγκεκριμένη έκταση που βρίσκεται επί της Λεωφόρου Μαραθώνος, έμπροσθεν του Δημοτικού Σταδίου Νέας Μάκρης στην περιοχή Ερυθρού, έχει περιέλθει από 30ετίας και πλέον στην ιδιοκτησία του Δήμου Σπάρτης από κληροδότημα και είναι χαρακτηρισμένη πολεοδομικά ως χώρος αθλητικών εγκαταστάσεων.

Για τον λόγο αυτό ο Δήμος Μαραθώνα, όχι μόνο έχει δείξει ενδιαφέρον, αλλά έχει προχωρήσει και σε συγκεκριμένες ενέργειες για την απόκτησή του και τη δημιουργία ενός υπερσύγχρονου κλειστού γυμναστηρίου.

Κατά τη σύσκεψη, αφού αναπτύχθηκαν όλες οι απόψεις, η Διαχειριστική Επιτροπή Κληροδοτημάτων του Δήμου Σπάρτης επισημοποίησε ομόφωνα την οριστική έναρξη της διαδικασίας για την εκποίηση του συγκεκριμένου κληροδοτήματος και την ανάθεση εκπόνησης τοπογραφικών που είναι αναγκαία για την προεκτίμηση της αξίας εκποίησής του από πιστοποιημένους εκτιμητές και τη σύνταξη συμβολαίων.

Στο περιθώριο της σύσκεψης, που διεξήχθη σε ιδιαίτερα θετικό και ευχάριστο κλίμα, οι δύο δήμαρχοι συζήτησαν θέματα σχετικά με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και αντάλλαξαν μεταξύ τους δώρα, με τον Στέργιο Τσίρκα να προσφέρει μια επίχρυση εικόνα του Αγίου Εφραίμ και τον Πέτρο Δούκα μια επετειακή πολυτελή έκδοση με σειρά γραμματοσήμων αφιερωμένα στην πόλη της Σπάρτης.

Σημειωτέον ότι ο Δήμαρχος Σπάρτης, πρώην Υφυπουργός Οικονομίας και Υφυπουργός Εξωτερικών, αποτελεί έναν παλαιό γνώριμο της πόλης μας, έχοντας διατελέσει επί σειρά ετών Βουλευτής στο τότε Υπόλοιπο Αττικής.

Σε δηλώσεις του στην ΜΡ ο Δήμαρχος Μαραθώνα ανέφερε τη μεγάλη σημασία που είχε για τον Δήμο η συγκεκριμένη επίσκεψή του στη Σπάρτη καταλήγοντας ότι «ήταν ένα προσωπικό όραμά μου, η τεράστια αυτή έκταση να περιέλθει στην ιδιοκτησία του Δήμου μας με στόχο τη δημιουργία ενός υπερσύγχρονου κλειστού γυμναστηρίου.

Κάτι που θα αποτελέσει ένα από τα μεγαλύτερα έργα που θα λαμπρύνουν τον τόπο μας και δεδομένα θα δώσει μια νέα πνοή στον αθλητισμό της πόλης. Η συνάντησή μου με τον Δήμαρχο Σπάρτης και τη Διαχειριστική Επιτροπή Κληροδοτημάτων του Δήμου αποτελεί το επιστέγασμα των συνεχών ενεργειών μας προς αυτή την κατεύθυνση.».

Προηγούμενο άρθροΤο λάθος στην κατασκευή της γέφυρας Ρίου – Αντιρρίου και το τρικ των μηχανικών για να τελειώσει το έργο
Επόμενο άρθροΑντώνιος Καβαρνός: Μια ζωή αγώνας, γήπεδα, ποδόσφαιρο και προσφορά